Manavgat Türkbeleni Mesire Alanı Projesi’nin temeli atıldı!
Manavgat’a nefes aldıracak Türkbeleni Mesire Alanı Projesi’nin temeli törenle atıldı. Manavgatlıların yoğun ilgi gösterdiği, büyük coşkunun yaşandığı törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Menderes Türel, Türkbeleni Mesire Alanı Projesi, Manavgat’ın şanına yakışır, 30 milyon liralık büyük bir proje olduğunu söyledi. Temmuz 2013’teki yangın felaketinde burada 75 dekar alanın yanarak kül olduğunu hatırlatan Türel, ardından bu alanı korumak ve tekrar yeşertmek amacıyla mesire alanı ilan edilmesini ve Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesini sağladıklarını anlattı.

ÖDÜL ALABİLECEK ÇEVRECİ PROJE
353 dekar alanı kapsayan Türkbelen Projesi içinde 16 bin m2 kapalı alan, 2 bin kişilik amfi tiyatro, konferans salonu gibi kafe, sergi alanları, kır lokantaları, gezi alanları, spor parkurları ve alanları bulunduğunu kaydeden Başkan Türel, “30 milyon liralık bir yatırım bir fabrika kuracak kadar bir yatırımdır. Bir fabrika gibi Manavgat’a iş, aş ve zenginlik getirecektir. Buraya yerli ve yabancı turist çekecek bir cazibe alanı yapıyoruz, aynı zamanda da orman arazisini yeniden yeşil alan olarak koruyoruz. Yani hem çevreyi korumuş hem de istihdam ve sosyal açıdan değerlendirmiş oluyoruz” dedi. Türkbeleni’ni yeniden yeşertip Manavgat’ın gurur duyacağı bir yer haline getirerek koruduklarını belirten Türel, çevreci derneklerden ödül alabilecek bir proje hazırladıklarını kaydetti.

ALT YAPIYA 142 MİLYON LİRA
Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat’a yaptığı hizmetleri anlatan Türel, şunları aktardı: “Manavgat’ta 120 kilometre içme suyu hattı, 86 kilometre kanalizasyon hattı yaptık. Altyapı çalışmalarına toplam 142 milyon lira harcama yapıldı. Manavgat’ın alt yapı problemlerini çözme noktasında çok büyük mesafe aldık. Alt yapı çalışması bir belediye başkanı için aslında çok cazip değildir. Çünkü yapılıyor iken toz toprak şehri kazarsınız vatandaşın haklı olarak şikâyetlerine maruz kalırsınız. Bittiğinde, üstünü kapattığında alt yapı altta kaldığı için, görünmediği için çok çabuk unutulur. Ama ben hiçbir zaman böyle düşünmedim. Çünkü bir şehrin alt yapısına yapılan yatırım o şehrin geleceğine yapılan yatırımdır. Manavgatımızın geleceğini kurtarmak adına bir yatırım yapıyor isek ben şunu her zaman her yerde söyledim, yeter ki Manavgat kazansın ben her zaman kaybetmeye razıyım.”

CADDE DÜZENLEMELERİNE 30 MİLYON LİRA
Manavgat’ta 6 caddede yağmur suyu drenaj kanalı ve düzenleme çalışması başlattıklarını söyleyen Başkan Türel, “İbrahim Sözen Caddesi, Hastane Caddesi, Hasan Fehmi Boztepe Caddesi ve Antalya Caddesi’ndeki çalışmalarımızda artık sona yaklaşıyoruz. Yapmış olduğumuz yağmur suyu drenaj kanalları ile Manavgat’ın sokakları, evleri önemli bir yağmur suyu baskını tehlikesinden de artık şükürler olsun uzaklaştı. Bunu geçtiğimiz aylarda yağan şiddetli yağışlarda sizler de mutlaka fark etmişsinizdir. Tabi bu caddelerde sadece yağmur suyu drenaj kanalı, cadde düzenlemesi, kaldırım düzenlemesi, yeşil alan düzenlemesi değil; üst geçit çalışmalarımız da var. 2 adet de üst geçit çalışmamızı başlatmıştık, bugünlerde tamamlanmak üzere. Zübeyde Hanım ve Demokrasi caddelerindeki çalışmalarımız, da referandumdan sonra başlayacak. Onları en iyi, en kısa zamanda yetiştirmeye çalışacağız. Bu cadde düzenlemesi ile ilgili yaptığımız yatırım miktarı yaklaşık 30 milyon TL” diye konuştu.

TOPLAM 320 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Belediye başkanı seçilmeden önce Manavgat D400 Karayolu üzerine 4 köprülü kavşak sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Menderes Türel, projeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan bu eserlerin inşaatının Karayolları tarafından yapıldığını, ihalesi yapılan 4 köprülü kavşağın yatırım bedelinin 93 milyon olduğunu ifade etti. Manavgat’ın kırsal mahallelerine 62 km sıcak asfalt, 125 km sathi asfalt yapmak suretiyle yaklaşık 100 milyon lira harcadıklarını belirten Türel, “Yatırımları alt alta topladığınızda 3 yılda Manavgat’a kazandırdığımız toplam yatırım miktarı 320 milyon TL’yi buluyor. Manavgatımıza azdır bile. Helali hoş olsun” dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASI SAYESİNDE
Başkan Türel şöyle devam etti: “Büyükşehir Yasası’ndan önce 2013 yılında İl Özel İdaresi tüm Antalya’ya 10 milyon liralık yatırım yapabiliyorken, şimdi sadece Manavgat’a 320 milyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu yatırımları yapabilelim diye Büyükşehir Kanunu’nu çıkardık. Ama kanun çıkıyorken o alışık olduğumuz çevreler siyasi partiler bizlere “hayır olmaz” dedi. Hayırla bir şeye varamayız her şey evetle başlıyor. İyi ki çıkmış, şimdi işte bu hizmetler yapılabiliyor. Yoksa çok uzun seneler beklerdik. Manavgat büyüklüğünde bir ilçe belediyemizin bir sene de gerçekleştirdiği yatırım miktarı 30 milyonu geçmez. İlçe belediyesinin imkânı budur. Büyükşehir Yasasıyla şimdi bir ilçe belediyesinin yapmış olduğu yatırım miktarını sadece Türkbeleni’nde harcıyoruz. Zaten bu yasaları da bu yüzden evet diyerek geçirdik. Bugün başımıza gelenler o gün de geldi. Birçok iftiraya maruz kaldık. Türkiye’de ne zaman bir reformla ilgili kanun paketini konuşmaya başlasak hep bu hayırcı zihniyet Türkiye’yi eyaletlere bölecek diyorlar. 2007 senesinde Kalkınma Ajansları Kanunu meclisteyken iki parti vardı. AK Parti ve CHP hariç diğer partiler meclis dışındaydı. Meclis dışındaki ve meclisteki muhalefet partileri olarak 25 tane Kalkınma Ajansı kuracağımız zaman “Türkiye’yi eyaletlere bölüyorsunuz, bu ülkeyi parçalıyorsunuz” diye konuştular. Şimdi bu Kalkınma Ajansları Kanunu 10 seneye yakındır yürürlükte. Birçok hizmete vesile oluyor. O gün bu kanun ülkeyi böler diyen siyasi partilerin milletvekilleri bu kanun çıktıktan sonra meclise “Neden benim şehrime Kalkınma Ajansı kurmuyorsunuz” diye soru önergesi verdiler. Hani bölecekti parçalayacaktı ülkeyi, bu safsatalara inanmayın bugün de aynı yalanları söylüyorlar. Büyükşehir Yasasını çıkartıyor iken de bunları söylediler. Bu kanunu çıkarmasaydık bu hizmetleri yapabilme şansımız yoktu. Sadece Manavgat’a 320 milyon 3 sene de yatırım yapmış bir belediye haline gelmek suç mu Allah aşkına.”

KAVŞAKLARA DA HAYIR DEDİLER
Bütçesi, projesi, ihalesi her şeyi bitmiş olan Antalya Gazi Bulvarı üzerindeki kavşaklar için o dönemki Büyükşehir Belediye Başkanı’nın “Hayır ben bu kavşakları yaptırmam” dediğini hatırlatan Başkan Menderes Türel, “Dedi ki, ‘Bu üst geçitler yapılırsa evlerinin balkonunda üçüncü katta insanlar çay içiyor iken yanlarından geçen arabalar yüzünden rahatsız olurlar bunun için yaptırmam.’ Hızını alamadı o kavşakları yapanlar vatan hainidir dedi. O kavşakları yapmak vatan hainliği ise kusura bakma bizim diyecek bir sözümüz yok. Vatan hainliği bu ülkeyi bölenler parçalayanlar bu ülkeye hizmet getirilmesini engelleyenlerdir esasında. Vatanseverliktir, vatanperverliktir, milliyetçiliktir biz bunları yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İSTİKRAR VURGUSU
İstikrarın önemine vurgu yapan Türel, “İstikrarın ne olduğunu Antalya çok iyi bilir. Sizler çok iyi bilirisiniz. 2004-2009 arasında Antalya’da 11 kavşak, 800 km kanalizasyon, 85 km yağmur suyu drenaj kanalı ve bir sürü proje yaptık. Yapmaya da devam edecektik. Ama Antalya Büyükşehir’de istikrar bozuldu. Antalya Büyükşehirde hızla asansör yükseliyorken ara katta bindi birisi stop düğmesine bastı 5 sene bekledik. İstikrar bozulunca bu hizmetlerde de maalesef bekleme dönemi söz konusu olabiliyor. Referandumla ilgili yapılan tartışmaları görüyorsunuz. İstikrar için evet demeliyiz. Çünkü Türkiye’nin başına ne geldiyse istikrarsız dönemlerde geldi. Şimdi referandumdan evet çıkarsa artık koalisyon dönemi tarihe karışacak. Bu iş bitiyor bir kere. İsteseniz de koalisyon partilerle bakan pazarlığı şu bu bundan sonra mümkün değil. Ve istikrar korunacak. Türkiye’nin gelişmesi büyümesi artacak. Devletin zirvesinde kavga bitecek” diye konuştu.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalya’nın fatihleri olan Gıyaseddin Keyhüsrev, Fatih Sultan Mehmet Hanlar, Kanuni Sultan Süleyman Han, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepsi tarihe geçtiler. Çünkü milletin desteğini aldılar. Herkesi şanlı bayrağımızın altında bütünleştirdiler birleştirdiler. Çok başlı yönetime izin vermediler ve o yüzden başarılı oldular. Bugün millet olarak yeni bir milli mücadele veriyoruz. Büyük Türk milleti her dara düştüğünde çare oldu çözüm oldu. Bugün 18 Mart Çanakkale Şehitler Günü bu vesileyle bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Şehitlerimizle birlikte bütün şehitlerimize, 15 Temmuz şehitlerimize hepsine Allahtan rahmet diliyorum. Bugün aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Çanakkale’de bu anlamlı günde Çanakkale köprüsünün temelini atıyorlar. Çanakkale demek Antalya demektir Antalya demek Çanakkale demektir. Çanakkale geçilmez Antalya geçilmez bu ülke bölünmez vatan bölünmez bunu herkes bilsin. İşte 1915 senesindeki Çanakkale ruhu bugün hala sizlerde yaşıyor. 15 Temmuz’da hain darbeye karşı koyan şehitlerimiz gazilerimiz Çanakkale ruhunu yaşadığını ispat ettiler.”

GÜÇLÜ LİDERLİK GÜÇLÜ TÜRKİYE
“Manavgat’ın Türkiye’nin kalkınması asla durmayacak. Bundan sonra daha da hızlanacak” diyen Türel sözlerini şöyle tamamladı: “Alanya, Antalya otoyolu tamamlanacak. Manavgat ulaşımı daha da konforlu hale gelecek. 2023’ten önce inşallah Manavgat’a hızlı tren de bereket getirecektir. Manavgat fakülteleriyle, kavşaklarıyla, güzel caddeleriyle, konforlu ulaşımı ile Türkbeleni ile daha cazip, bereketli, zengin bir merkez olacaktır. Güçlü liderlik, güçlü Türkiye, güçlü Manavgat sizlerin elindedir. Bu milleti direksiyondan almak isteyen hayırcılara karşı en güzel mesajı 16 Nisan’da sandıkta vereceğiz. Yeni Türkiye daha büyük adamlarla yoluna devam edecek.”

KORE GAZİSİNDEN PLAKET
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, butona basarak Türkbeleni Mesire Alanı Projesi’nin temeline ilk harcı koydu. Törende 1951 Kore Gazisi Dursun Bayram, Başkan Türel’e Antalya’ya ve Manavgat’a hizmetleri için teşekkür plaketi verdi.

İŞTE TÜRKBELENİ PROJESİ
353 dekarlık Türk Beleni Mesire Alanı Projesi yapay göleti, gençlik merkezi, seyir terası, adrenalin parkı, amfi tiyatrosu, spor ve sergi alanları, yürüyüş parkurları, meydanları, sosyal tesisleri ve yemyeşil doğasıyla insanları mıknatıs gibi kendine çekecek. Manavgat’ın akciğeri konumundaki Türkbeleni’nde tek bir ağaç kesilmeyecek. Doğası aynen korunurken, 2013’teki yangında zarar gören bölgeye de 2 bin 500 ağaç daha dikilecek. Doğa ile eğlencenin iç içe olduğu, meydanları, spor alanları, sosyal tesisleri, kültür-sanat yapıları ile her detayın düşünüldüğü Türkbeleni Projesi, Manavgat’ın çekim merkezi olacak. Türkbeleni içindeki yapılar, doğanın içinde kaybolacak şekilde ahşap ve traverten mermer malzemelerden yapılacak. Alan ortasındaki vadide üzerinde ahşap köprüler olan 1350 metrekarelik yapay gölet oluşturulacak. Ormanın içine gençler ve çocuklar için 2 bin metrekarelik alanda adrenalin ve macera parkı yapılacak. Proje kapsamında içinde konferans salonu, ASMEK merkezi, laboratuvarın yer alacağı bir de Gençlik Merkezi yer alacak. İnşa edilecek 2 bin kişilik amfi tiyatro birçok etkinliğin adresi olurken, alanı hareketlendirecek. Restoran meydanındaki 4 yeme içme ünitesinde, Manavgatlılar bir tarafta deniz manzarası diğer tarafta Manavgat manzarası eşliğinde yemek yiyebilecek. Alanın en yüksek noktasında 60 metrelik bayrak direği yer alacak. Manavgat’ın her noktasından görülebilecek Türk Bayrağı ile Türkbeleni vatandaşları selamlayacak. Proje alanının tümünü engelli bireyler rahatlıkla kullanabilecek.

Antepe İnşaat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181