Raylı sistem 3. etabı 2017'de başlayacak!
Kepez ilçesindeki muhtarlarla biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, üçüncü etap raylı sistem projesine 2017 yılında başlayıp, 2 yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Türel, Antalya’ya çöpten elektrik üretecek son teknoloji bir tesis kazandıracaklarını müjdeledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez ilçesindeki muhtarların sorunlarını dinledi. Toplantıya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez AK Parti İlçe Başkanı Yusuf İşeri ile çok sayıda muhtar katıldı. 2014 seçimlerinden sonra Kepez’in çift kanat takarak uçuşa geçtiğini ifade eden Başkan Türel, yıllardır bekleyen imar, vakıf takası gibi birçok sorunun çözülür hale geldiğini söyledi. Antalya’nın Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanların özel ilgisi, Antalya’yı yöneten kadroların uyumlu çalışmasıyla çok şanslı bir dönem yaşadığını vurgulayan Türel, Kepez’de 22 bin mülk sahibini ilgilendiren Vakıflar ve Hazine mülkiyet takası konusunun çözüm sürecini örnek verdi. 

VAKIF VE MÜLKİYET TAKASI SORUNUNDA MUTLU SON
Bu konuda iki senedir çalıştıklarını ancak bürokratik sorunlarla karşılaştıklarını anlatan Başkan Türel, “Baktık iş çözülecek gibi değil. Hakan Başkanla istişare ettik. Sayın Dışişleri Bakanımız, milletvekillerimizin desteği ile 3 hafta önce ilgili bakanlarla bir toplantı düzenledik. İşte dün Vakıflar Meclisi’nden mutlu karar çıktı. Şimdi mülkiyet takası gerçekleşiyor. 2017 senesinde bu tapular dağıtılabilir hale geliyor. Bu birlik, beraberlik ve uyum olmasa bu sorunu senelerce beklerdik, çözemezdik. İşte yüzde 0.40’dan yüzde 0.60’a emsalin yükseltilerek birçok mahallemizin imar problemlerini çözdük. Ama Antalya’ya çivi çakılmasın diyen zihniyet her zaman olduğu gibi olmaz diyor. Muhalefetteki arkadaşlar bu emsal artışını yapamazsın diyor. Bu kanuni değilmiş. Yaptık işte bal gibi de oldu. Ya bırakın bu siyasi çekişmeleri gelin milletin işini çözelim. Ama zihniyet aynı ve Kepez’in imar problemlerini çözmek için gösterdiğimiz gayretlerimize destek vermedi” diye konuştu.

VATANDAŞ NE DERSE ONU YAPIYORUZ
Aynı zihniyetin Kepez- Santral mahallelerinin imar sorununda da yıllarca vatandaşın aklını karıştırdığını ifade eden Başkan Türel, şunları aktardı: “2009’da ben bu işi çözeceğim dediğimde beni TOKİ’yi oraya sokmakla suçladılar. Ben görevden ayrıldım kendileri TOKİ’yi nasıl getiririz diye baktılar. Şimdi ne oldu 3 bin 200 hak sahibi vatandaşımızın 3 bin 142’si sözleşme imzaladı. Ve bu dönüşüme evet dedi. Oralarda birileri yine provokasyon yaptı, milletin aklını karıştırmaya çalıştı. Gittim milletime her şeyi samimiyetle anlattım. Biz de arsa tapusu verebilirdik. Vatandaşa arsa tapusunda elde edeceği kazancın üç mislisini önerdik. Kabul ettiler. Biz vatandaş ne derse onu yapıyoruz. Vatandaşla birlikte belediyeyi yönetmenin en güzel örneğini biz Antalya’da sergiliyoruz.  Referandumsa referandum. Büyük projelerimizi halka soruyoruz.  Vatandaş ne derse o.”

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE
Kepez- Santral’in Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu kaydeden Türel, eski ve yeni Çevre ve Şehircilik Bakanlarının projeyi Türkiye’ye örnek gösterdiğini belirtti. Yıkımların devam ettiğini, vatandaşlara kira yardımlarını ödemeye başladıklarını anlatan Başkan Menderes Türel, “Çok güzel bir proje olacak. Alt ve üst yapısıyla, müzeleri, sosyal alanları, parkları, bahçeleri, pazarıyla bambaşka bir proje olacak.  İnşallah 2018’in sonuna doğru vatandaşlarımızı yeni mekanlarına taşırız” dedi. 

ÜÇÜNCÜ ETAP RAYLI SİSTEMDE SONA GELİNDİ
Üçüncü etap raylı sistem proje çalışmalarında sona geldiklerini belirten Başkan Türel, şu bilgileri verdi: “Toplam 28 kilometre olacak hattın 25 kilometresi Kepez’den geçiyor. Üçüncü etabı 2 sene içerisinde bitireceğiz. Varsak’tan başlayacak, otogar istikametinden üniversiteye dönecek, oradan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde sona erecek. Ayrıca nostalji tramvayı da Müzenin yanından Falez kavşağı üstünden üçüncü etapla birleştiriyoruz. Kepez- Santral’in içinden de bir kol geçiriyoruz. Varsak’tan bineceksiniz trene bir aktarmayla ister Işıklara, ister Havaalanına ister Uygulama Hastanesine istersen Aksu’ya EXPO’ya gideceksiniz. Antalya’nın tarihinde gördüğü en büyük yatırımlardan biri olacak. Son hazırlıkları yapılıyor, dün uzmanlarla 5 saat sadece bu projeyi çalıştık. 2017’nin Şubat- Mart aylarında ihaleyi yapıp, 2 sene içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. “

DÜDEN KAVŞAĞI’NDA KESİNTİSİZ ULAŞIM
Kepez katlı kavşak çalışmalarının hızla devam ettiğini aktaran Türel, “Antalya’nın en büyük kavşağı burada yapılıyor. 2 kilometre uzunluğunda bir kavşak çalışması. Tabi ki esnafımız haklı olarak şu an dertli.  Onların sayesinde bu hizmetleri yapıyoruz. Tamamladığımızda Kızılırmak’tan Varsak istikametine iki kilometreyi yerin altından ışık görmeden geçeceksiniz. Sakarya Bulvarına sola dönüş yeraltından yine ışıksız olacak. Kepez bu hizmetleri hak ediyor” dedi.

54 MİLYONLUK ALT YAPI YATIRIMI
Kepez’e 40 milyon lira yağmur suyu, 14 milyon lira kanalizasyon yatırımı yaptıklarını belirten Türel, program çerçevesinde Gazi, Esentepe, Mehmet Akif, Şelale, Erenköy, Göçerler, Sütçüler, Altınova, Sinan, Altınova Orta Mahalle, Ünsal, Varsak, Karşıyaka mahallelerinin kanalizasyon çalışmalarına gelecek yıl başlayacaklarını kaydetti.

KEPEZ ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETECEK
Kızıllı’da çöpten elektrik elde edilecek son teknoloji bir çevrim tesisi yapacaklarını, 18 Kasım’da temelini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte atacaklarını müjdeleyen Başkan Menderes Türel, şunları aktardı: “Eskiden en ufacık bir poyrazda vahşi depolamadan gelen kokularla Kepez’de oturamazdınız. Biz onu düzenli depolamaya dönüştürdük ama şimdi onu da yeterli görmüyoruz. Şimdi çöpten elektrik elde edeceğimiz Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi’nin temelini atıyoruz. Son teknoloji, Avrupa’dakilerden daha modern bir tesisi hizmete alacağız. Çöpten elektrik üreten bir Kepez, Antalya olacak.”

ANTALYA’YA YENİ BİR ÇEVREYOLU
Altınova Bulvarı’nı hizmete açtıklarını hatırlatan Türel, devamında Antalya’ya Gazi Bulvarı’na eşdeğer yeni bir çevre yolu kazandıracaklarını söyledi. Altınova yolunun Varsak indirici trafo üzerinden Korkuteli Kavşağı’na bağlanacağını anlatan Türel, “Göçerler’e kadar olan kısımda inşaata başladık. Bir taraftan mevcut yolun konforu sağlıyor, altyapısı, yağmur suyu drenajı, kanalizasyonu yapılıyor. 5 kilometreyi tamamladık. Toplamda 28-30 kilometrelik bir yol olacak. 3 kilometresini Karayolları, Korkuteli kavşağından Varsak indirici trafonun oraya viyadüklerle getiriyor. Karayolları ihalesini yaptı. Yolu tamamladığımızda Korkuteli kavşağından direkt Havaalanı kavşağına ulaşabileceksiniz” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181