Antalya Gülveren kentsel dönüşüm projesi başlıyor!
Kepez Belediyesi'nin Gülveren Mahallesi'ndeki gecekondu bölgesinde yapacağı kentsel dönüşüm projesi başlıyor. Yapım ihalesi kapalı teklif usulü ile 29 Mayıs tarihinde yapılacak.

Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor. Kepez Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat İşlerinin Yapım ihalesini 29 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek. Proje 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ihale edilecek. Proje, 65 bin 911 metrekare alanda 160 gecekonduyu ve 145 hak sahibini kapsıyor. Bakanlar Kurulu, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili 12 Aralık 2016 tarihinde karar almış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı somasında 3 Ocak 2017'te Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Gülveren Mahallesi'nde gecekonduların olduğu alanda sadece konut yapılmayacak, ciddi bir sosyal değişim, dönüşüm gerçekleşecek. Burada modern konutlarıyla, okullarıyla, kütüphanesiyle, spor tesisiyle güzel mini bir mahalle kurulacak. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kentsel dönüşümü zihniyet değişimi olarak gördüklerini belirterek, "Küçük binalar, dar daireler, daracık sokaklar bunlar şehirciliğimizi yıllar içerisinde olumsuz etkiliyor. Bunu birçok mahallemizde yaşadık. Şehirciliğimizi olumsuz etkileyen yapılaşma yerine daha modern ve büyük binaların, sosyal donatılarının da olduğu kentsel dönüşüm modellerim, şehircilik anlayışımızın merkezine alıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Umut Özen / Akdeniz Manşet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181