Antalya kentsel dönüşüm MÜSİAD'da konuşuldu!
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi İnşaat Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu tarafından düzenlenen toplantıda inşaat sektörünün en büyük sıkıntılarından biri olan kentsel dönüşüm konuşuldu. Programa konuk olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bülent Yavuz ve konuşmacı olarak Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Harita Yük. Müh. Selçuk Aksoy katıldı. Programa MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ramazan Kalken, yönetim kurulu üyeleri, İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Ayşegül Tayyar Bekar, sektör yönetimi, sektör üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. Selçuk Aksoy, Kentsel Dönüşüm Yasasını; mimar, mühendis, müteahhit ve arsa sahiplerinin bilmesi gereken yönleri ile konuklara anlattı.

Sektör paydaşlarının sahada uygulama esnasında karşılaştıkları sorunlar konuşulurken bunlara yönelik çözüm önerileri verildi. Bülent Yavuz ise kentsel dönüşümde müdürlük olarak uyguladıkları çözümleri katılımcılara aktardı. Ayşegül Tayyar Bekar, Antalya yerelinde kentsel dönüşümün etkin bir şekilde uygulanmasının önündeki engelin kentsel dönüşüm alanları ilan edilmemesi olduğunu belirtti. Konu ile ilgili tarafların değerlendirme ve önerileri etraflıca dile getirildi. Toplantı sonucunda Antalya yerelinde kentsel dönüşüm alanları belirlenmesi için çalışma yapılmasına dair karar verildi. Bununla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğünün himayesinde MÜSİAD Antalya Şubesi İnşaat Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulunun organizasyonu ile diğer STKve idarelerin de davet edileceği bir çalışma başlatılacak.

Dilek Bozkurt ÖzGenç / Akdeniz Manşet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181