Antalya Kepez Gülveren Mahallesi kentsel dönüşüm projesi yeni bir ihaleye çıkıyor!
Kepez Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi adım adım ilerliyor. Kepez Belediyesi 6,59 hektarlık alan için müşavirlik ihalesini 29 Kasım'da yapacak ve proje 6 ayda tamamlanacak.

12 Aralık 2016 Tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile "Riskli Alan" ilan edilen Kepez Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin startı veriliyor. Kepez Belediyesi 6,59 hektarlık alan için müşavirlik hizmeti alım ihalesini 29 Kasım'da yapacak. İhaleyi kazanan firma 6 ayda çalışmalarını bitirerek teslim edecek. Hazırlanan ihale şartnamesine göre, Süreç Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri, Hak Sahibi İle İlgili Hizmetler, Yatırımcı Katılım ve Koordinasyon Hizmetleri, Değerleme ve Dağıtım Hizmetleri işlerini kapsıyor.

135 Hak sahibi var
Kentsel dönüşüm projesi, 65 bin 911 metrekare alanda yaklaşık 160 gecekonduyu ve 135 hak sahibini kapsıyor. Hak sahipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlıği'nın taşınma yardımı ile 18 ay adım adım ilerliyor, müşavirlik ihalesini tamamlanacak boyunca ödenen kira yardımı haklarından da faydalanacak. Kentsel dönüşüm projesi ile Akdeniz Üniversitesi'nin bulunduğu ve önemli bir ulaşım aksı olan Hürriyet Caddesi'ndeki görsel kirlilik de ortadan kalkacak. Proje ile hak sahiplerine konforlu, modern, sosyal tesis imkânlarının olduğu konutlarda yaşama imkânı sunulacak. Proje ile bölgeye sadece konut değil, kültür merkezi, kütüphane, spor alanları ve yeni yeşil alanlar da kazandırılacak.

​Umut Özen / Akdeniz Manşet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181