Antalya Muratpaşa'da kentsel dönüşüm hangi mahallerde yapılacak!
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Muratpaşa'nın en eski 18 mahallesinde kentsel dönüşüm yapılacak.

6303 sayılı Afet Riski Alanların Dönüştürülmesi kapsamında 1'nci ve 2'nci deprem bölgesi olan Muratpaşa'da kentsel dönüşüm uygulanacak mahallelerde Master Plan yapılacak. Uygulanacak Master Plan kent merkezinin rehabilitasyonu, yeni kent merkezinin planlanması, kent çeperinde konut kalitesi, temel hizmetler, toplu taşıma ağının güçlendirilmesi, ilçelerin merkez ile ilişkisinin kurulması, turizm gelişimi gibi projeleri kapsayacak. Proje kapsamında kentsel dönüşüm alanları belirlenirken hem zemin açısından deprem riski bulunan yapılar hem de yapı ömrü ve güvensizliği açısından riskli yapılara dikkat edilecek.

Muratpaşa ilçesinde yapılacak kentsel dönüşümü kapsayan mahalleler Altındağ, Barbaros, Deniz, Elmalı, Kızılsaray, Bahçelievler, Çaybaşı, Kışla, Muratpaşa, Sinan, Tahılpazarı, Yıldız, Cumhuriyet, Gençlik, Memurevleri, Sedir, Üçgen ve Yüksekalan Mahalleleri olarak belirlendi.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
saner 7 yıl önce

son durum nedir bu mahallelerdeki kentsel dönüşüm

banner182

banner181