Bakan Murat Kurum, Kepez Santral kentsel dönüşüm proje alanını inceledi!
Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’ni inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’da kentsel dönüşüm sürecini çok iyi yönettiğini belirterek, “Böyle büyük bir alanda 3260 hak sahibinin % 99,9’yla anlaşarak böyle bir dönüşümü yapabilmek çok önemli bir başarıdır. Başkan Türel’i kutluyorum” dedi.

Kurum, proje bittiğinde Kepez- Santral’ın sosyal ve yaşam alanlarıyla örnek olacağını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Proje alanında incelemelerde bulundu. İnşaat alanını gezen Bakan Kurum, Başkan Türel, ANTEPE Genel Müdürü Bahadır Yantaç ve projenin yüklenicisi Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas’tan projenin son durumu hakkında bilgi aldı. Bakan Kurum ve Başkan Türel, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İnşaatların yüzde 70’inin kaba inşaatı bitti
Bakan Murat Kurum’a proje alanını ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Türel, “Geçtiğimi aylarda yine bu alanda basın mensubu arkadaşlarımızla inşaat alanının gelişmeleri incelemek üzere bir aradaydık. Her gelişimizde görüyorsunuz inşaatlar büyük bir süratle ilerliyor. 5 bin hak sahibine dağıtılacak dairelerle birlikte toplamda 6 bin 500’e yakın daire, 93 blokta ayrı ayrı hızlı bir şekilde yapım aşamasında. Bazı binalarda dış cephe uygulamaları. Bazı binalarda alçı uygulamaları artık başladı. Ve şu anda %70’i inşaatların kaba inşaat düzeyinde tamamdır” dedi.

Tapular Şubat ayında
Projenin planlandığı şekilde ilerlediğini belirten Türel, “ Şubat ayı içerisinde 3 bin 260 hak sahibine ait 5 bin dairenin tapularını inşallah dağıtacağız. Ve Mart ayından itibaren de 2019 içerisinde daire teslimleri gerçekleşecek. Bu konuda özellikle yüklenici firma olarak Sur yapının göstermiş olduğu performans bizleri de fevkalade memnun etmektedir. Tabi bu proje bakanlığımızın destekleri ile yürüyor. Özellikle Sayın Bakanımızın kira yardımlarından bu projenin yapımı aşamasındaki desteklerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün de Sayın Bakanımız sürekli desteklediği ama kendi gözleriyle de görmek istediği bu projeyi inceleme ziyaretinde bulunuyor. Kendilerine teşriflerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

440 bin riskli bina yıkıldı
Türkiye’nin deprem bölgelerinde yer aldığını hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şunları söyledi: “Bugüne kadar depremlerde 80 bin canımızı kaybettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında bedeli ne olursa olsun dönüştüreceğim dediği bu riskli binalar için dönüşüme başladık. 2013 yılından itibaren Bakanlığımızca 580 bin konutun dönüşümü için süreç başlatıldı. Bunların 440 bini yıkıldı ve inşaları başlamış oldu. Bakanlığımızca tüm kentsel dönüşüm projelerine bugüne kadar kira yardımı kamulaştırma proje desteği olmak üzere 8.5 milyar lira ödenek aktarıldı.”

Çok önemli başarı
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’da kentsel dönüşüm sürecini çok iyi yönettiğini ifade eden Kurum, “Böyle büyük bir alanda 3260 hak sahibinin % 99,9’yla anlaşarak böyle bir dönüşümü yapabilmek çok önemli bir başarıdır. İnsanların burada mutlu huzurlu yasabilmesi adına sosyal yaşam alanları var. Bu proje hem Antalya hem de bölge açısından çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi. Kaba inşaatlar çok kısa zamanda % 70 bitirilmiş. Bu projeyi buraya getirebilmek, işin kendi içinde finansmanını sağlayabilmek, inşaatları da hızlı şekilde hak sahiplerine teslim edebilmek çok önemli. İnşallah önümüzdeki yıl teslim süreçlerine başlanacak. Proje bittiğinde Kepez- Santral bölgesi örnek bir şehircilik anlayışı gösterecek, sosyal alanları yaşam alanlarıyla örnek olacak. Emeği geçen baştan Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere yüklenici firmaya, çalışanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir yaşam alanı
Bakan Murat Kurum, Kepez-Santral projesi içinde birçok yaşam alanı bulunduğunu belirterek, “Sporla ilgili kültürle ilgili, sanatla ilgili birçok yaşam alanı var. Büyüklük itibariyle baktığınızda da bir Millet bahçesi ölçeğinde ve gerçekten bizim yurt dışında görmeye alışık olduğumuz ülkemizde de ihtiyacını hissettiğimiz büyük yeşil alanlar bu bölgenin içinde yer alacak” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181