'Balbey mahallesi dönüşüm ile 5 kat değerlenecek'!
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Mahallesi sakinlerine Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Sosyal Tesisleri'nde iftar yemeği verdi. İftarın ardından Antalya'nın en eski yerleşim yerlerinden olan, sokaklarında kent tarihi ve kültürünü yansıtan izler taşıyan Balbey Mahallesi'nde gerçekleştirilecek olan Kentsel Sit Alanı ve Çevresi Kentsel Yenileme Projesi 1.Etabı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Menderes Türel, Şehir Plancısı Prof. Dr. Zekai Görgülü, Proje Danışmanı Ercan Biçer, bürokratlar ve Balbey mahalle sakinleri katıldı.

BALBEY ARTIK BİR DEVLET PROJESİ
Büyükşehir Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Türel, iftarda yemeğinde yaptığı konuşmada, "Ben Balbey Mahallesi 408 Sokak No 47 mukimiyim. Ben bu adreste senelerce bulundum. Bu mahallenin bir evladıyım. Bu mahalle benim için fevkalade önemli. İçinizde arkadaşlarım, büyüklerim, eski komşularım var bunu çok iyi biliyorsunuz. Antalya' nın en değerli tarihi merkezi olan, gerçek Antalya kimliğini temsil eden Balbey'i yeniden ortaya çıkaracak, ayağa kaldıracak bir gayretin içerisindeyiz. Bunun için hep birlikte elimizi taşın altına koyduk. Bu nedenle, bu dönüşüm benim için önem arz ediyor. Bildiğiniz gibi Balbey bir kentsel sit alanı. Bugüne kadar birçok imar planı yapılmış Balbeyle ilgili ama bugünkü makus talihinden bir türlü kurtarılamamış. Biz Bakanlar Kurulu' ndan karar çıkartarak alanı kentsel yenileme alanı ilan ettik. Balbey artık bir devlet projesi haline dönüştü. Devletimizin garantisi altına girdi. Belediye olarak devletimizin sorumluluğunu üstlendik ve bu alanla ilgili çalışmalarımıza da hızla başladık. İnşallah hepimiz için hayırlı sonuçlara ulaşacağız. Bugünkü toplantıdan önce bir çalışma yaptık. Bu çalışma kapsamında mahalle sakinlerimizin proje ile ilgili kanaatlerini almaya çalıştık. Birebir yapılan bir anket çalışmasıydı. Bu anket çalışmasında gördük ki siz değerli hemşerilerimiz, bu projenin gerçekleşmesi yönünde gerçekten, gönülden arzulu ve istekli bir tavır içerisindesiniz. Diğer mahalle sakinlerimizle de bölge bölge görüşmek suretiyle bir mesafe almaya çalışacağız" diye konuştu.

DEĞER EN AZ 5 KAT ARTACAK
Proje tamamlandığında mülk değerlerinin en az 5 misli artacağına dikkati çeken Menderes Türel, şöyle devam etti; "Projenin ilk amacı sit alanı ile çeperi ile çok değerli bir alan yaratmak. Mevcut değeri en az 5 kat arttırmak. Birçok örnekte çok daha fazla değer artışlarını Türkiye'de görüyoruz, mutlu oluyoruz, bize de referans oluyor. Yeşil alanlar, otoparklar, düzgün sokak dokuları, kullanışlı yollar lazım. Bunları yapmasak evlerinizi altından kaplasak ne olur? Hiçbir şey ifade etmez, hiçbir değer kazanmaz. Bu bütüncül bir proje. Burayı yoluyla, alt yapısıyla, üstyapısıyla, çiçeğiyle, böceğiyle, peyzajıyla geliştirmemiz lazım. Otoparksız bir yapının değerinin olmadığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bunları bir anlamda birlikte düşünerek bir bütüncül proje ortaya koyacağız. Sizlerle prensipte anlaştıktan, hepinizin isteklerini aldıktan sonra da projemiz ortaya çıkacak. Bu süreçten sonra sizlerle sözleşme imzalama aşamasına gelmek istiyoruz. Bu sözleşmeleri, sizlerin talepleri doğrultusunda, taleplerinizi yerine getirebileceğimiz düzeyde yapacağız. Tabi ki her talebi karşılayabilme ihtimalimiz mümkün değil, bunu takdir edersiniz. Sizin haklarınızı değer artışı suretiyle teslim etmenin en büyük savunucusu biz olacağız. Bu değerli alanı çıkar hesapları ile yenilenmesini engellemek isteyenlere de hep birlikte izin vermeyeceğiz. "(Haber Merkezi)


Akdeniz Gerçek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
özcan biçer 7 yıl önce

aslında özcan biçer olacaktı :)

banner182

banner181