Balbey mahallesi kentsel yenileme projesi çalışmaları Ekim'de başlayacak!
Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, Tarihi Balbey Mahallesi'nde Kentsel Yenileme Projesi kapsamında çalışmaların Ekim'de başlayacağını söyledi.

EKİM'DE BAŞLAYACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in en çok önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak onaylanmış ve Balbey Mahallesi 'Yenileme Alanı' ilan edilmişti.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Balbey Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, Kentsel yenileme ile mahallemiz cazibe merkezi haline gelecek" dedi. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında projenin 2018 yılı içerisinde bitirilerek tanıtımının yapılması bekleniyor.

BALBEY'DE SONA GELİNDİ
Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, Tarihi Balbey Mahallesi'nde Kentsel Yenileme Projesi kapsamında çalışmaların Ekim'de başlayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in en çok önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak onaylanmış ve 24 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak Balbey Mahallesi 'Yenileme Alanı' ilan edilmişti. 2015 yılından beri yapılan protokoller ile proje çalışmalannda sona gelindi. Balbey Muhtan Abdullah Uyaroğlu, Büyükşehir Belediyesi Şirketi olan ANET Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kocagöz'ün kendilerine verdiği bilgi doğrultusunda 'Kentsel Yenileme Projesi'nin Ekim ayında başlayacağını söyledi. Uyaroğlu, "Mahallemizin hak ettiği değere bir an önce kavuşmasını istiyoruz" dedi. 

HEP MASABAŞINDA KORUNDU
Balbey Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, Tarihi Balbey Mahallesi'nin Kaleiçi'nden sonra kurulan ilk Türk Mahallesi olduğunu belirtti. Mahallenin geçmiş dönemlerdeki belediye başkanları tarafından masabaşında korunduğunu ifade eden Uyaroğlu, mahallenin açık otopark alanı gibi kullanılması ve beraberinde yaşanan birçok sıkıntı yaşandığını belirterek, "Sorunlarımız çözülecek. Balbey Mahallesi'nde 399 parselde yaklaşık 1700 hissedar var. Mahallemizde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Yenileme Daire Başkanlığı'nda hisse ve mülk sahipleri ile görüşmeler yapılmaya devam ediyor. Balbey Mahallesi Antalya'nın kalbinde yer alıyor. Bu görüntüler yakışmıyor. Kentsel yenileme ile mahallemiz cazibe merkezi haline gelecek" dedi. 

47 TESCİLLİ BİNA
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında projenin 2018 yılı içerisinde bitirilerek tanıtımının yapılması bekleniyor. Proje, Balbey, Yüksekalan ve Tahılpazan mahallerinin bir kısmmı kapsıyor. Toplam büyüklüğü 115 bin 231 metrekare alana ulaşan 399 parselin bulunduğu proje alanında 47 tescilli bina bulunuyor.

Proje ile Balbey korunarak, yenilenecek. Alt yapıya kavuşacak olan Balbey Mahallesi'ndeki eski yapılar yeniden inşa ve restore edilecek. Konut, ticaret, kültür, turizm ve sosyal donatı alanları oluşturulacak, doğal afete karşı tedbirler alınacak. Tarihi ve kültürel değerler korunacak ve Antalya'ya kazandırılacak. Balbey tarihi ve turistik bir mahalle olacak. 

BALBEY MAHALLESİ'NİN TARİHİ
Antalya'da erken dönemlerden itibaren kale dışında gelişen varoş iskanı içinde yer alan Balbey Mahallesi, Sultan 2. Bayezıd (14811512) dönemi Akıncı beylerinden Malkoçoğlu Bali Bey tarafından yaptırılan Bali Bey Camii çevresinde bir yerleşim alanı olarak gelişti. Zaman içinde ismi Bali Bey'den Balbey'e dönüşen, Kaleiçi benzeri yapılaşmanın egemen olduğu bu mahalle, yeni Antalya'nm merkezinde bir ölçüde eski karakterini muhafaza etti.

Antalya Ekspres Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181