Gazipaşa İstiklal Mahallesi kentsel dönüşüm projesi onaylandı!
Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, ilçeye büyük projeler kazandırmak istediklerini söy-ledi. Başkan Çelik, İstiklal Mahallesinde hayata geçirilecek Kentsel Dönüşüm Projesi, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Bakılar ve Koru mahallelerinde yapılacağı konut projesi ve denizden şehir merkezine uzanacak nostaljik tramvay projesi gibi büyük projelere imza atacaklarını ifade etti.

SIRA BÜYÜK PROJELERDE
Belediye Başkanı Çelik, büyük projelere yöneldiklerini belirterek, kentsel dönüşüm, TOKİ konutları ve nostaljik tramvay projelerine imza atacaklarını söyledi.

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, ilçeye büyük projeler kazandırmak istediklerini söyledi. Başkan Çelik, İstiklal Mahallesi'nde hayata geçirilecek Kentsel Dönüşüm Projesi, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Bakılar ve Koru mahallelerinde yapılacağı konut projesi ve denizden şehir merkezine uzanacak nostaljik tramvay projesi gibi büyük projelere imza atacaklarını ifade etti. Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, "Büyük projelerimiz var. Gazipaşa Belediyesi artık yol, kaldırım, asfalt, baks, büz parke bunları aştı. Bunlar artık rutine döndü. Biz büyük projelerin peşindeyiz. Bunlardan birisi kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümümüz bakanlıkta onaylandı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde bu hafta içinde askıya çıkıyor. İstiklal Mahallesi'nde çok güzel bir kentsel dönüşüm çalışması yapacağız. TOKİ ile ilgili planlarımız bu ayla Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme alındı. Cuma günkü devam meclisinde ya da Ağustos meclisinde onaylanacak. Arkasından TOKİ ihaleye çıkacak" dedi.

BAŞKAN TÜREL DESTEK VERİYOR
Gazipaşa'ya İstanbul Beyoğlu'ndaki gibi nostajik tramvay kazandırmak için çalıştıklarını belirten Çelik, "Biz büyük projeler yapıyoruz. Önümüzdeki dönem denizden şehir merkezine tek yönlü nostaljik tramvay yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda Menderes Başkanım bize destek veriyor. Çalışmalarımızı yapacağız. İstanbul Beyoğlu gibi Denizkızı kavşağından gelip gidecek. Sahil bandmdaki otellerimizin de yapılmasıyla beraber, otellere gelen luristlerimiz şehir merkezine tramvayla ulaşımını sağlayacak. Buna önce proje bazında çalışmaya başladık, inşallah önümüzdeki dönemde bu bizim en büyük projemiz olacak" diye konuştu.

TRİATHLON'UN BİRAYAĞI GAZİPAŞA'DA OLACAK
Gazipaşa'ya turizmcilerin otel yapmak ; için sırada beklediklerini kaydeden Çelik, "Otellerimiz zaten geliyor. Biz teknik altyapılarını bitirmek üzereyiz. Gazipaşa'ya turizmcilerin otel yapmak için sırada bekliyor. Şuanda Gazipaşa Antalya'nın en gözde ilçelerinden bir tanesi. Çünkü bizim havalimanımız var. Alanya'daki Triathlon'un bir ayağı Gazipaşa'da yapılacak. Önümüzdeki günlerde Türkiye Triathlon Federasyon Başkanı Gazipaşa'ya gelecek. Bununla ilgili protokolümüzü imzalayacağız" dedi.

"GAZİPAŞA'NIN ÖNÜ AÇIK"
Gazipaşa'nın Antalya'nın önü en açık ilçesi olduğunu söyleyen Çelik, "Gazipaşa sessiz cennet, Antalya'nın da önü en açık ilçesi. Ben artık asfalt dökmekle kaldırım yapmakla, baks, büz koymakla mutlu olmuyorum. Bunlar, Gazipaşa Belediyesi için çerez yemek gibi bir şey oldu. Gazipaşa'da yolsuz, asfaltsız, betonsuz yer bırakmayacağız. Belki 9 ayda bunu bitiremeyiz ama önümüzdeki dönemde yolsuz hiç evimiz kalmayacak. Ama artık büyük projelere yöneldik" dedi.

Hilal Önel / Gazipaşa Manşet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181