Kepez Santral'de 3265 hak sahibi tapularına kavuştu!
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in gayretli çabaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleriyle Kepez Santral ve Kırcami’de çifte bayram yaşandı.  Türkiye’nin en büyük ve en sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Kepez-Santral’de 3265 hak sahibi tapularına kavuşurken, Kırcami’de de 30 yıllık mülkiyet ve tapu sorunu da sona erdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Kepez, Santral ve Kırcami’nin yeni yüzü ve kazanacağı yeni kimliği ile tüm dünyaya örnek olacağını belirtti.

Toplam 1 milyon 300 bin metre karelik alanda Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştiği Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesinde 3265 hak sahibinin tapuları Mimar Sinan Kongre Merkezinde düzenlenen törenle hak sahiplerine dağıtıldı. Kırcami bölgesinde 11 mahalleyi kapsayan alandaki 13000 tapu maliki de 30 yıldır bekledikleri tapularına kavuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenlerde binlerce vatandaş tapularına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Salonda bayram havası yaşandı
Kepezaltı Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi Tapu Dağıtım Törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, muhtarlar ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Tapularına kavuşmanın heyecanı ve sevincini yaşayan vatandaşların mutlulukları gözlerinden okunurken,  kalabalık salona sığmadı. Salonda adeta bir bayram havası yaşandı.

Bakan Kurum QR kodlu tapuları gösterdi
1milyon 300 bin metrekarelik alanı kapsayan bölgede çalışmaların 2014’te riskli alan ilan edilmesinin ardından başladığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, süreci özetlerken, bugüne kadar 6500 konut ve 1300 adet işyerine ait irtifak hakkı tesisinin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu siciline işlendiğini söyledi. 4 bin 874 adet konutun da hak sahiplerine tahsisinin yapıldığını vurgulayan Bakan Kurum, QR kodlu yeni tapu senetlerinin de uygulamalı olarak kullanımını gösterdi. Bakan Kurum cep telefonu ile QR kodunun telefona okutularak taşınmazın ada, parsel ve harita bilgilerine erişilebildiğini söyledi.

Sağlıksız yapılaşmanın çözümü kentsel dönüşüm
“Kepez ve Santral Mahallelerinde yıllardır süregelen sağlıksız yapılaşmaya ve mülkiyet sorunlarına hep birlikte dur diyoruz” ifadelerini kullanan Bakan Kurum, sağlıksız yapılaşmanın önüne geçmek, güvenli, nitelikli ve yaşanabilir kentler oluşturmak için afet riski taşıyan alanları tasfiye edilerek yenilenmesi ve iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Kurum bunun için en doğru çözümün ise Kentsel Dönüşüm ve Yerinde Dönüşüm olduğunu söyledi.

Kepez -Santral dünyaya örnek olacak
Kentsel Dönüşüm tamamlandığında; Kepez ve Santral Mahallelerinin bürüneceği yeni yüzü ve kazanacağı yeni kimliği ile tüm dünyaya örnek olacağını belirten Bakan Kurum, projenin yeni dönüşüm projelerine de kılavuzluk edeceğine işaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Menderes Türel’e örnek çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bakan Kurum, “Antalya tercihini AK Parti belediyeciliğinden yana kullanarak yüzümüzü güldürmüş bir şehrimizdir. Antalya gerçek bir dünya şehridir. Bu şehri ziyaret eden turist sayısı 12,5 milyon oldu. Dünyanın 4 bir yanından misafir ettiği turistlerle marka olan Antalya, tarım ürünleriyle de bir markadır. Yani Antalya; bizim gururumuzdur” dedi.

Antalya’ya her alanda en iyi hizmet
“Antalya’yı daha büyük başarılara hazırlamak istiyoruz” ifadelerini kullanan Bakan Kurum,  devletin tüm kurumlarıyla, Antalya’yı sadece her alanda en ileri hizmetlere kavuşturmak için geceli gündüzlü çalıştığını söyledi. 16 yılda Antalya'ya 40 Milyar TL yatırım yapıldığını ifade eden Bakan Kurum, Çevre ve şehircilik alanında da Antalya’ya yaklaşık 9,5 Milyar TL yatırım yapıldığını, 310 Milyonluk yatırımın da devam ettiğini anlattı.

Defalarca tapu vaadiyle kandırıldılar
Konuşmasına 5 sene önce verdiği tapu sözünü hatırlatarak Başlayan Başkan Menderes Türel ise 30 senelik bu sorunun çözüleceğine o gün bazılarının inanmadığını söyledi. Geçmiş dönemlerde Kepezaltı Santral halkının defalarca tapu vaadiyle kandırıldığını altını çizen Başkan Türel, tapuları dağıtmanın kendilerine nasip olduğunu söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a konuya gösterdiği hassasiyet için bölge halkı adına teşekkür eden Başkan Türel, “Hiçbir talebimizi bekletmediler. Ve büyük bir ilgiyle takip ettiler. Şu ana kadar Kepezaltı Santral Mahallesi sakinlerimize bakanlığımız tarafından Büyükşehir aracılığıyla 52 milyon 621 bin Türk lirası kira yardımı yapıldı. Bunların biz hepsini verdiğimiz söz gibi yerine getirdik.  Onun dışında 2 milyon 139 bin lira da taşınma yardımı yapıldı. Ve taşınma yardımı yapacağız dedik, tapu masrafı yok dedik kira yardımı yapılacak dedik. Temmuz 2018’den itibaren 600 liralık kira yardım bedellerini 750 Türk lirasına arttırdık” diye konuştu.

Ciklet tapu değil, ay yıldızlı tapu
“Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur” diyen Başkan Türel, vatandaşın mutsuzluğundan mutlu olanlar olduğunu da hatırlatarak tapularını alanların kiralarının kesileceğine yönelik söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Başkan Türel, “Evlerinize girene kadar kira yardımlarınız devam edecek” dedi. Geçmişte muhalefet tarafından dağıtılan tapular için ciklet tapusu benzetmesi yapan Başkan Türel, “Bizim tapumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin ay yıldızlı tapusu” dedi. İnşaatların da en kısa sürede tamamlanacağını açıklayan Başkan Türel, Eylül, Ekim ayından sonra hak sahiplerinin sıcak yuvalarına kavuşacağını ifade etti.

Ay yıldızlı tapularına kavuştular
Konuşmaların ardından hak sahiplerine tapuları dağıtıldı. Yıllardır mülkiyet sorunu ile boğuşan Kepez ve Santral mahalleli vatandaşlar tapularını almanın heyecanını yaşadı. Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya Başkan Menderes Türel’e plaket vererek bölge sakinleri adına Başkan Türel’e teşekkür etti.

Daha yeşil ve daha güzel bir Kırcami 
Kırcami’de de toplam 11 mahalleyi kapsayan alanda 13000 tapu malikinin tapu özlemi sona erdi. Kırcamili vatandaşlar Güzeloluk Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende tapularına kavuşarak, büyük mutluluk yaşadı. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018 yılına gelinceye kadar bölgede imar planlarının hayata geçirilemediğini hatırlattı. Bakan Kurum sosyal tesisleriyle daha yeşil ve güzel bir Kırcami inşa edileceğini söyledi. 

“2 Mart 2019 Kırcami’nin fetih günüdür”
Kırcamili vatandaşlara “bayramınız kutlu olsun” diye seslenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, “Bugün rüyalar gerçek oluyor. Biz bugün için çok bekledik ama çok da gayret ettik. Kırcami’nin 30 senelik sorunu hem imar sorunu hem de tapu sorunu işte bugün çözülüyor. Bugün günlerden 2 Mart 2019 bundan tam 812 yıl önce 5 Mart 2019’da bu topraklar Türk toprakları olmuş ve Antalya fetih edilmiş. 2 Mart 2019’da Kırcami’nin fetih günüdür” ifadelerini kullandı.

Kırcaminin avukatlığını yaptım
Kırcami meselesinin siyasete alet edilemeyecek kadar önemli bir mesele olduğuna vurgu yapan Başkan Türel, yargı süreçleri kendi dışındaymış gibi yapan yöneticilerin senelerce Kırcamililerin duygularını istismar ettiğini belirtti. Başkan Türel, Kırcami’nin avukatı olarak her yerde vatandaşın hakkını savunduğunu ifade ederek, vatandaşın destekleri ile sorunların üstesinden geldiklerini söyledi. 

Konuşmaların ardından Bakan Kurum, Vali Münir Karaloğlu, Başkan Türel ve AK Parti'nin Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Gökçen Özdoğan Enç, tapuları hak sahiplerine dağıttı. Tapularına kavuşan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181