Kepez Santral kentsel dönüşüm projesinin 8 yılda tamamlanması hedefleniyor!
Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan 19 bin konutluk Kepez- Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de katıldığı törenle atıldı. Ekonomik büyüklüğü 8 milyar TL olan projenin 8 yılda tamamlanması hedefleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çok küçük kentsel dönüşüm projelerinde bile insanların uzlaşmasını çok göremediklerini belirterek, "Antalya'da 3 bin 265 kişi Büyükşehir Belediyesi'ne inandı. Bu uyumdan dolayı başkanlarımızı kutluyorum" dedi.

Hak sahiplerine aylık 600 lira kira yardımında bulunduklarını, ancak Başkan Türel'in girişimleriyle bu miktarı 750 liraya çıkardıklarını belirten Özhaseki, çıkan kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte Türkiye'de 1 milyon 200 bin yapının yıkıldığını ve yeniden yapılmayabaşlandığını kaydetti.

Yüzde 99.90 oranında hak sahibi ile imzalar tamamlandı
Menderes Türel de proje öncesinde 3 bin 245 kişi ile ön protokol, 3 bin 241 kişi ile de sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Yüzde 99.90 oranında hak sahibi ile imzalarımızı tamamladık. Kepez-Santral Türkiye'nin en başarılı kentsel dönüşüm projesi" dedi.

Kepez Santral alanı ile ilgili yönetim planını onayladıklarını da belirten Türel, şu bilgileri verdi: "Tapu işlemlerinin gerçekleşmesi için bütün belgelerimizi Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğümüze gönderdik. 2019 Şubat ayı içerisinde bütün vatandaşlarımıza tapularını teslim edeceğiz.Yeşil alanlar bir önceki plana göre yüzde 30 arttı. Okul alanları yüzde 100'ün üstünde arttı. Alt yapı tamamlandı. Alt yapısıyla kira yardımlarıyla yaklaşık 100 milyon TL'lik bir bütçeyi şu ana kadar harcadık."

Proje, 8 yılda tamamlanacak
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas Kepez Santralin dünya ölçeğinde bir proje olduğunu belirterek, "19 bin konutluk geleceğe miras bir şehir oluşuyor burada. Projenin ekonomik büyüklüğü 8 milyar TL. Projenin tamamını 8 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Her yıl 1 milyar liralık bir ekonomik büyüklüğü Antalya ekonomisine kazandırmış olacağız. 5 bin kişilik bir istihdamı da sağlamış olacağız. Şu anda 1200 kişilik. istihdamla faaliyetimiz devam ediyor. 8 yılda toplam 8 milyar liralık büyük bir ekonomik aktivite olacak" diye konuştu. Satışlarda dünyanın her tarafından büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını kaydeden Elmas, "6 ay içinde 1800 konut sattık. 55 ülke 600 şehirden sitemiz ziyaret edildi. Türkiye'den her ile konut sattık.Almanya, Rusya ve diğer ülkelerden ciddi talep geldi" dedi.

Batur İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181