Sur Yapı Antalya projesi ile rusların ev alımını haraketlendirecek!
Sur Yapının Antalya'da başlayacağı dev kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında inşaat başladı. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Rusların konut alımını bu projeyle tekrar harekete geçirmek istediklerini söyledi. 

Sur Yapı tarafından Antalya KepezSantral bölgesinde inşa edilmeye başlanacak kentsel dönüşüm projesi 1.3 milyon metrekarelik alanda yaklaşık 20 bin konuttan oluşuyor. Dönüşüm projesinin 6 bin 400 konuttan oluşacak ilk etabında inşaat çalışmaları başladı. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Rusların konut alımını bu projeyle tekrar harekete geçirmek istediklerini söyledi. Elmas, "Rusların konut alımını bu projeyle tekrar harekete geçirmek istiyoruz. Öte yandan İranlı turistlerin de ilgisini çekeceğimizi düşünüyorum. Projemiz hem konum hem de olanakları itibariyle yabancılar için karlı bir yatırım olacak. Türkiye'nin en önemli uluslararası markalarından Antalya'da proje için ön talep bırakanlar ilk fiyat avantajı ve öncelikli ev seçme hakkına sahip olacaklar" dedi. Kısa süre önce ön talep toplanmaya başlanan proje için 24 ilden yoğun talep alındı.

Dönüşüm tesisi kuruldu
Projenin tam anlamıyla örnek olduğunu söyleyen Altan Elmas; "Projede bir dönüşüm tesisi kuruldu. Oradan çıkan molozlar dönüştürülüp yolların altyapılarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Böylece çevresel atıklar oluşmuyor. Ayrıca arazide bulunan 10 bin 764 ağaç da markalanarak fidanlıkta muhafaza altına alındı. Koruma altına alınan 5 bin 135 zeytin, 2 bin 888 narenciye, bin 767 nar ağacı ise peyzajda kullanılacak. Öte yandan proje alanından çıkan 114 ton odun ve ahşap, yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bu anlamda örnek ve çok çevreci bir kentsel dönüşüm meydana gelmiş olacak" bilgisini verdi.

Yeni Şafak Gaztesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181