Sur Yapı Antalya projesinin ismi henüz belli olmadı!
Konutların lansmana özel indirimli fiyatlarla satıldığını anlatan Altan Elmas, daire fiyatlarının 47 metrekare 1+1 daireler 107 bin TL, 78,5 metrekare 2+1 daireler 199 bin TL, 118,5 metrekare 3+1 daireler 295 bin TL ve 186,5 metrekare 4+1 daireler ise 460 bin TL'den başlayan peşin fiyatlarla satışa sunulduğunu kaydetti. Elmas, ön talepler yoğun olunca daha fazla bekletmek istemediklerini, bu nedenle ön satış günleri düzenlediklerini söyledi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Antalya'da 1 milyon 300 bin metrekarede dev kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 1991'de genç bir girişimci olarak projeler çizmeye başlayan Elmas, Antalya'da 8 milyar değerindeki en büyük projesi hakkında bilgi verdi.

DÜNYANIN KALBİ BURADA ATIYOR
Antalya'nın dünyanın kalbinin attığı yerlerden olduğunu belirten Elmas, "Antalya'ya tatile gelmek isteyenlerin yanında ev almak isteyenler de var. Bu ilgiyi talep döneminde gördük. Ön talep için açtığımız internet sayfasına 140 ülkeden ve 630 şehirden ziyaret var. Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Antalya'dan ciddi oranda talep aldık" dedi.

Antalya'nın ilk markalı konut üreticisi olacaklarına işaret eden Altan Elmas, "Antalya kentsel dönüşümde en doğru örneklerden biriydi. Bina bazında dönüşümler yerine, olabilecek en büyük ölçekte şehir bazında bir kentsel dönüşüm çalışması başlamıştı" diye konuştu.

ANTALYA PROJESİ ÇALIŞMASI
Antalya Projesi için nasıl bir çalışma yürüttükleri konusunda Altan Elmas, şunları anlattı: "Biz 1 yılı aşkın bir süre Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu ANTEPE ve resmi müşavir SANPAŞ'ın buradaki çalışmalarını takip ettik. Antalya'da uygulanan bu kentsel dönüşüm sürecinde yol haritası çok doğru çizildi. Projenin en önemli kısmı insanları ikna etmekti. Hak sahipleriyle gönüllü bir birliktelik sağlandı. Elmas, sözlerine şöyle devam etti: "Yaklaşık 19 bin bağımsız birimden oluşacak 1 milyon 300 metrekarelik bir alan sıfırdan planlandığı için de yolları, tramvayı, yeşil alanları, çok büyük parkları, okulları, camileri, hastaneleri, sosyal ve ticari alanlarıyla bir şehrin ihtiyaç duyduğu ne varsa planlanmış olduğu için bu projeye ilgi duyduk. Sur Yapı olarak büyük performans ortaya koyacağımız 8 yıllık sürecin başındayız. Bu süre içinde bir şehir inşa edeceğiz. Titizlikle çalışıyoruz."

70 BİN KİŞİLİK BİR NÜFUS
Projenin 70 bin civarında bir nüfusu kapsadığını anımsatan Altan Elmas, "5 bin 73 tane hak sahibi konutu var. Onları 2019un ortasında teslim etmiş olacağız "dedi. Projenin göbeğinde 250 bin metrekare civarında kamuya acık park alanı olduğunu belirten Altan Elmas, söyle devam etti: "Herkese acık olacak bu parkı kentin içinde nefes almak isteyen herkes kullanabilecek. Bunun dışında projedeki konutların her birinde 5' er, 10'ar dönümlük iç bahçeler de bulunuyor."

​Ceren Deniz / Hürriyet Akdeniz Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181