TOKİ Antalya Akseki'ye 409 konut inşa edecek!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yatay mimariyi ve yöresel unsurları öne çıkararak ürettiği toplu konut projelerine yenilerini TOKİ'nin yenilenen konut üretim yaklaşımını yansıtan az katlı ve yatay plandaki projeler, bulundukları bölgelerin çehresini de değiştirecek.

Antalya Akseki 409 konut projesi kapsamında zemin+3 kat üzerine 26 adet blokta 201 adet 2+1, 208 adet 3+1 konut, 1 adet cami ve 1 adet ticaret merkezi inşaatı yer alıyor. Batı Toroslar'ın güneyinde yer alan ve yaklaşık 800 yıllık bir maziye sahip olan Akseki ilçesi, kentsel ve tarihi dokusu ile yöre turizminde önemli bir yere sahip. Bu dokunun farkmdalığı ile yürütülen çalışmalarla bir turizm alanı da olan bölgenin daha geliştirilmesi de gözetiliyor.

Yöre dokusuna uygun bir cephe tasarımı
Proje hayata geçirilirken mimari tasanmcılar, ilk olarak yöreyi gezerek, söz konusu yerel dokuyu yerinde gözlemledi. Yöreye ziyaretçilerini karşılayan ve bölge hakkında ilk izlenimi oluşturacak bir tasarım planlandı; bu doğrultuda yöre dokusuna uygun bir cephe tasannu yapılmaya çalışıldı. Zemin kat seviyesinde taş kaplaması, ahşap cumbalar ve kat silmeleri gibi yöresel mimari unsurlar cephede kullanıldı.

Geleneksel yerleşim kültürümüze bağlı kalındı
Tasanmcılar, otopark alanlanm ada dışına taşıyarak, yeşil alanı mümkün olduğunca ada içlerinde tuttu. Aynca ada içlerinde oluşturulan meydanlarla geleneksel yerleşim kültürümüze bağlı kalındı. Çocuk oyun alanları, fitness alanlan ve parklarla desteklenen bu meydanlarla sosyal alanlar oluşturulmaya çalışıldı. Aynca proje kapsamında yapılacak cami ve ticaret merkeziyle site sakinlerinin ibadet ve alışveriş ihtiyaçlannm da karşılanması amaçlandı. 

TOKİ Haber Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181