4.2 milyarlık Büyükyalı İstanbul satışa çıktı!
Emlak Konut GYO'nun Ocak 2014'te ihale ettiği İstanbul Kazlıçeşme arsasında inşa edilen Büyükyalı İstanbul projesinde satışlar başladı. Eski Tank Bakım Fabrikası olarak da bilinen denize cepheli 111 bin metrekarelik arsada hayata geçecek projenin değeri 4 milyar 240 milyon lira. Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yeniğim İnşaat ortaklığında yapılacak Büyükyalı İstanbul projesi hakkında bilgi veren Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Kazlıçeşme'de yeni bir deniz semti inşa ediyoruz. Projede ev fiyatları 1 milyon liradan başlıyor. 1404 birim yer alan proje 4 mahalle şeklinde tasarlandı ve ilk etapta 560 konut satılacak. Metrekare fiyatları ise 13 bin liradan başlıyor, 25 bin liraya kadar yükseliyor " dedi.

ALTYAPI İLE DEĞERLENECEK
Akbalık, Büyükyalı'mn yakınında yer alan Marmaray Zeytinbumu durağı ve İstanbul'un Asya ile Avrupa yakasını tüp geçitle birbirine bağlayarak motorlu araçlara geçiş olanağı sağlayacak Avrasya Tüneli'nin önemli ulaşım avantajları sağladığını söyledi. Akbalık, "Dünyadaki örnekleri incelediğimizde, altyapı yatırımlarının fiyatları doğrudan etkilediğini görüyoruz. Londra, Barcelona, Milano, Paris'te bunu görmek mümkün. Kazlıçeşme'de önemli değer artışı bekliyoruz" dedi. 2019 sonunda tamamlanacak projede brüt-net metrekare farkına dikkat ettiklerini belirten Akbalık, "Büyükyalı'mn net-brüt farkı ve kat planı verimliliği, piyasadaki mevcutlara oranla yüzdel5-20 oranında daha avantajlı" dedi.

İnşaat sektöründe yapılan düzenlemeleri değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum "150 metrekareden büyük evlerde yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8'e çekildi. Konut kredisi kullanma oranı da yüzde 75ten yüzde 80 e çıktı. Bu kararlar konut sektörünü hareketlendirecek. Tapu haltlarında, KDV rayiçlerinde de düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Gülistan ALAGÖZ/Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181