700 konutluk Artı Tarabya'da evler kendini temizliyor!
İstanbul'un Boğaz semtlerinden Tarabya'da yapılan 700 konutluk Artı Tarabya projesinde satışlar başladı. Irmak İnşaat ve Akka Grup tarafından kurulan Açı İş Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Artı Tarabya projesi 7 etap halinde yapılacak. 85 milyon dolar yatırım bedeliyle hayata geçirilen projenin tüm etapları 5 yıl içinde tamamlanacak. İlk etap olan Orman Artı Tarabya'da 62 daire yer alıyor. Büyüklükleri 50 metrekare ile 280 metrekare arasında olan dairelerin olduğu etapta daire fiyatları 280 bin dolardan başlıyor.

82 dönümde kuruluyor
Tarabya projeleri hakkında bilgi veren Açı İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Alp, Artı Tarabya projesiyle semt kültürünü yansıtan, bölgeye yakışan bir proje yaptıklarını söyledi. 82 dönüm arsa üzerinde yapılan projenin kat karşılığı ve satın alma ile yapılan bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu ifade eden Alp, "Şu anda projenin ilk etabı olan Orman Artı Tarabya inşa ediliyor. 3 blokta 62 dairenin olduğu bu etap kendi içinde butik bir site olacak" dedi. 1+1'den, 2+1,3+1,4+1 ve 5+1 daire tiplerinin yer aldığı projede metrekare fiyatlarının 3 bin 500 -3 bin 700 dolardan başladığını aktaran Alp, "Bölgede ise metrekare satış fiyatları 6 bin dolarlar seviyesinde. Projemizin bitiminde ise sunulan olanaklarla birlikte bölge fiyatlarını aşacağını bekliyoruz" diye konuştu. Belgrad Ormanı'nın devamı olan Hacıosman Korusu'nun hemen yanı başında yer alan Orman Etabı'ndan sonra 'Deniz Artı Tarabya', 'Bahçe Artı Tarabya', 'Güneş Artı Tarabya', 'Park Artı Tarabya', 'Yamaç Artı Tarabya' ve 'Cadde Artı Tarabya' etapları inşa edilecek.

Evler kendini temizliyor
Projede tüm binalar, "YeşilBina" adı verilen yeni nesil bina sistemi olan "Low-e Building" teknolojisiyle inşa ediliyor. "Low-e building" adı verilen sistem, yüzde 40 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca daire içlerine kurulan sistemle dairelerin içindeki tozlar temizleniyor. Organik dış yalıtıma sahip olan binalar, akıllı sistem alt yapısıyla dikkati çekiyor. Artı Tarabya, tüm bu özellikleriyle doğalı, yeşili ve modern konforu bir arada sunuyor. 


10 şiddetine dayanıldı tam donanımlı sığınak
​ Artı Tarabya Evleri'nde olağanüstü durumlar için donanımlı sığınaklara yer verildi. Projenin tamamında yer alan yeterli büyüklük ve donanımdaki sığınaklarda uzun süre çalışabilen jeneratör, havalandırma, örme hasır betondan 10 şiddetindeki depreme dayanıklı içinde çamaşırhane, mutfak, tuvaletler ve duşlar projede yer alıyor.

Leyla İLHAN/Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181