800 milyon dolarlık kentsel dönüşüm: Piyalepaşa İstanbul!
Türkiye'nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul'un inşaatına start verildi. Beyoğlu'nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Polat Holding tarafından Piyalepaşa İstanbul'un temeli atıldı.

SOSYO-KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM
Temel atma töreninde konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, "Biz bu projeyi önce bulunduğu bölge ve sonra sektöre örnek olması için en iyi şekilde yapmak adına büyük bir özen ve emek gösteriyoruz. Bunu yaparken de özellikle semtin tarihi dokusunu korumaya ve yaşatmaya özen gösterdik. Bu doğrultuda projemizi yatay konseptte, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi olarak tasarladık" dedi. Piyalepaşa İstanbul'u aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini belirten Adnan Polat; "İstanbul'da riskli bölge ilan edilen alanların sayısı küçümsenemeyecek düzeyde olmakla birlikte sağlıksız binalar insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Biz de bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyor ve Piyalepaşa Bölgesi'nde hayata geçirdiğimiz bu proje ile sosyo-ekonomik ve kültürel değişimi ve dönüşümü hakkıyla yapmayı amaçlıyoruz" dedi.

82 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul; konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş alanlarından oluşan bir karma kullanım projesi olarak tasarlandı. Projede konutların satış fiyatı 837 bin 800 lira, rezidansların fiyatı ise 706 bin 200 liradan başlıyor. 760 daire ve 190 rezidansın yer aldığı projede 550 metre uzunluğunda Alışveriş Sokağı ve 3 bin 500 metrekareden oluşan kapalı sosyal tesis bulunacak.

Sözcü Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181