Ağaoğlu, Maslak 1453'teki Atatürk heykelinin açılışını yaptı!
Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2 milyon metrekare inşaat alanı üzerinde hayata geçirdiği projesi Maslak 1453'ün içerisinde yer alan Atatürk heykelinin açılışını yaptı. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen açılışta, bando gösterisi ve Atatürk'ün özel resimleri sergilendi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa; Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Yadulla Pashayev, Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi, Miktat Ağaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nişantaşı Üniversitesi öğretmen ve öğrencileri, Türkiye ve Azerbaycan'ın tanınmış iş adamları ve Ağaoğlu projeleri daire sahiplerinden oluşan yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Törende konuşan Ağaoğlu' Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu; "Burada gençleri görünce geleceğimizin aydınlık olduğunu bir kere daha anladım. 19 Mayıs Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcıdır, Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bu tarih Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun dönüm noktasıdır. Atatürk, 19 Mayıs'tan önce askeri görevinden istifa etmiş, sivil olarak Kurtuluş Savaşı'nı başlatmıştı. Sakarya Meydan Savaşındaki kahramanlığı neticesinde Birinci Meclis tarafından kendisine hem gazi hem de mareşal unvanı verildi. İşte bu görmüş olduğunuz heykel de Mareşal Mustafa Kemal'i tasvir ediyor. Heykel dünyaca ünlü Azeri heykeltıraş Senan Eynullayev Ehedoğlünun eseri" diye konuştu.

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181