Ahes Misal İstanbul'un lansmanı gerçekleştirildi!
Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerini tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda We Haliç Projesi’nin ardından şimdi de Bağlarbaşı Mahallesinde yükselecek olan Ahes Misal İstanbul Projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

Daha modern, daha konforlu, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Gaziosmanpaşa oluşturmayı hedeflediğimiz, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan “Ahes Misal İstanbul” görücüye çıktı. Bağlarbaşı Mahallesinde yükselecek projenin lansmanı Zorlu Center Rafless Hotel’de gerçekleştirildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin bir Master Plan dâhilinde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları çok önemli bir aşamaya geldi. İstanbul’un merkezinde olan konumu ile TEM ve çevreyollarının yanı başında Haliç’e komşu olan Ahes Misal İstanbul, Vialand, Giyimkent ve Tekstilkent gibi bölgelerin önemli finans noktalarına yakın mesafede yer alıyor.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Bölgesi’nde 100 dönüm arsa alanı üzerinde hayata geçirilen ve 520 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 2 bin 400 konut, 359 odalı otel, cadde dükkânları ve 20 bin metrekare ofis bloğu yer alıyor.

2019 yılının sonunda bin 600 dairelik 1. etabı teslim edilecek olan Ahes Misal İstanbul’da toplamda 13 blok bulunuyor. Projenin ilk etabında inşa edilecek 8 bloğun 3 tanesi 18, 2 tanesi 19 ve 3 tanesi 20 katlı olarak tasarlandı.

Projede 21 ticari birim, 2500 araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, 1000 kişilik cami, 24 derslikli okul,  1500 metre uzunluğunda bisiklet parkuru ve 25.000 metrekare yeşil alan bulunacak. Ayrıca 6000 metrekare üzerine inşa edilecek sosyal tesis alanında ise sinema salonları, okuma odası, kütüphane, bowling, kafe/restoran, toplantı salonu, spor salonu, hamam ve yüzme havuzu yer alacak.

Bağlarbaşı Mahallesinde yükselecek Misal İstanbul Konutlarının tanıtım toplantısına katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, coğrafyamızdaki deprem gerçeğine vurgu yaparak, “Uzmanlar 10 yıl içinde İstanbul’da en az 7 şiddetinde bir deprem olacağını söylüyor. Biz de yaşadığımız yaşam alanını depreme hazır hale getirmeliyiz. Tüm bölgelerimizi en modern donatılarla yenilemek, hem beklenen büyük deprem öncesi en sağlam ve uzun ömürlü yapıları inşa etmek hem de küresel alanda ilgi gören projeleri hayata geçirmek en önemli hedefimiz’’ dedi.

Gaziosmanpaşa’da 4,5 milyon metrekarenin riskli ilan edildiğini vurgulayan Usta, “Şu anda 13 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Bu %38,8’e tekabül ediyor. 15 yıl sonra bambaşka bir Gaziosmanpaşa göreceksiniz” dedi.

Bağlarbaşı mahallesinde yapılacak Misal İstanbul kentsel dönüşüm projesinin ilçe açısından önemine değinen Usta, “2 milyar TL yatırım değeriyle hem ilçemize büyük değer katacak hem de vatandaşlarımızın daha yüksek kalite standartlarında yaşam sürmelerine olanak tanıyacak bir projenin daha sözünü buradan veriyoruz. Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm projesi tamamlanınca ileri teknoloji ile donatılmış yapılar, cazibe merkezleri, yaşam alanları bizleri bekliyor olacak. İlçemiz kısa zamanda İstanbul’un yükselen değerlerinden biri olacak. Ulaşımdan çevreye her alanda büyük işler yapmaya söz verdik. Yeni konutlar, yeni yollar, yeşil alanlar yapmaya devam edeceğiz. Tüm bunları ilçemizin gerçek sahibi vatandaşlarımızdan aldığımız güç ve destek ile hayata geçirdik, geçiriyoruz” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181