AKS Focus İstanbul Beylikdüzü'nde yükseliyor!
Trabzon'un en büyük inşaat şirketlerinden AKS Grup, rotasını İstanbul'a kırdı. 8 yılda toplam 19 proje hayata geçiren şirket, radarına Beylikdüzü'nü aldı. 130 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen Focus İstanbul, doğalgaz yerine Fan Coil sistemiyle ısıtılıp soğutulacak. TSGİAD (Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği) Kurucu Başkanı ve Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aks oy, Trabzon'da 10 bin konut hayata geçireceklerini belirterek, "Artık hedefimizi büyüttük. İstanbul'da 5 yılda 10 bin konut yaparak, en büyük 5 firma içine gireceğiz. Büyükçekmece'de de bir ay önce yeni projemizin inşaatına başladık. Bundan sonraki durağımız ise Ispartakule olacak" diye konuştu. Emre Aks oy, 5 blokta 8 katlı olarak inşa edilen projede 272 daire yer aldığını söyledi.

1 ayda %60'ını satarız
Büyüklükleri 70 ila 150 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1'lerin yer aldığı projede büyük dairelere ağnlık verdiklerini aktaran Aksoy, "15 bin metrekare alana kurulan projede sosyal tesislerin yanı sna, kapalı otopark alanı da yer alıyor. 24 ayda tamamlamayı planladığımız projede daire fiyatları 250 bin TL ile 825 bin TL arasında değişiyor" dedi. Trabzon'da yaptıkları projede son iki yılda özellikle Ortadoğu ülkelerine çok fazla satış yaptıklarını anlatan Aksoy, "Bu projemizde de Ortadoğu'dan yüzde 30 talep aldık. Nisan ayına kadar projenin yüzde 60'nı satmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Enerjide %25 tasarruf sağlayacak
Emre Aksoy, projede ısıtma ve soğutma işlemi için Fan Coil sistemini kullandıklarını belirterek, "Türkiye'de ilk kez doğalgaz ya da benzeri bir enerji kullanılmadan enerjisinin yüzde 75'ini havadan sadece yüzde 25'ini elektrikten alan sistem kullandık. Isıtma ve soğutma imkânı sağlayan Aks Focus, Fan Coil sistemine sahip. Klimaya göre 4-5 kat daha tasarruf sağlayan sistem, hem daha sessiz, hem daha az enerji tüketiyor. Klasik bir ısıtma sistemine göre yüzde 25 enerji tasarrufu sağlıyor" dedi. 

Seda TABAK/Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181