Akzirve Gayrimenkul'den Topkapı Nakliyeciler Ambarı arazisine 2 bin konutluk proje!
Ege Yapı ile 'Pega Kartal' projesini gerçekleştirerek gayrimenkul sektörüne giriş yapan Akzirve Gayrimenkul, bugüne kadar pek çok projeye imza attı. Akzirve Gayrimenkul CEO'su İbrahim Maasfeh, "Ana hedefimiz sadakati yüksek bir yatırımcı müşteri grubu yaratmak olduğundan, satış hızı son derece dengeli, yatırımcı tarafından prim beklentisi karşılanan projeler gerçekleştireceğiz" diye konuşuyor.

Türkiye'de faaliyetlerine 1992 yılında başlayan Akzirve başlangıç döneminde inşaat malzemeleri alanında faaliyet gösteriyordu. 2000 yılıyla birlikte Antalya'da ilk fabrikasını kuran şirket, mermer ocakları satın alarak üretim ve ticaretine başladı.Gayrimenkul sektörüne giriş ise farklı sektörde yatırım amacıyla yapılan fizibilite çalışması sonucunda oldu. Ege Yapı ile gelir paylaşımı modeliyle Pega Kartal projesini gerçekleştiren, ayrıca Ataşehir'de bir proje tamamlayan şirket, Şubat ayında Bahçeşehir'de 2 bin 500 konut ve ticari ünitede oluşan Strada Bahçeşehir projesinin temellerini attı.

Akzirve Gayrimenkul CEO'su İbrahim Maasfeh Akzirve'yi Türkiye'de uzun yıllardır gayrimenkul alanına komşu konularda yatırım yaparken, şimdi geliştirici olarak yeteneklerini göstermek isteyen, dinamik bir şirket olarak vusvıa konumlandırmak istediklerini anlatıyor. Maasfeh'le Akzirve'nin projelerini ve markalaşma hikayesini konuştuk.

Akzirve olarak gayrimenkul sektöründe faaliyet göstermeye nasıl karar verdiniz ve bugüne kadar hangi projelere imza attınız?
İnşaat malzemeleri alanında faaliyet gösterirken, farklı sektörlerde yatırım amacıyla fizibilite çalışması yaparken yeni faaliyet alanı olarak gayrimenkul sektörüne karar verdik. Ege Yapı ile gelir paylaşımı modeli ile Pega Kartal projesi gerçekleştirildi. Ayrıca Ataşehir'de bir proje tamamlandı. Harbıye'de planlanan otel alanı için yatırım yapıldı ve inşaasına başlandı.2010 yılında Bahçeşehir'de bulunan arsa satın alındı. Ekim 2015 itibariyle projenin genel mimari çalışmaları tamamlandı. Bu arsa üzerinde 2 bin 500 konut ve ticari üniteden oluşan kapalı otopark ve yer altı inşaat alanlarıyla birlikte 475 bin m2 toplam inşaat alanına sahip olan Strada Bahçeşehir projesinin temeli şubatta atıldı.

Başka yeni projeler gündemde mi?
Akzirve, Antalya'da üç önemli araziyi de portföyünde bulunduruyor. Bu alanlarda orta ve uzun vadede proje geliştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Zirve Lojistik adında bir merkez tamamlanarak faaliyete alındı. Son dönemde İstanbul'un merkezi bölgelerine yönelen Akzirve, Topkapı'da bulunan Nakliyeciler Ambarları arazisini satın aldı. Lokasyonda inşa edilecek 2 bin konut ve ticari alandan oluşacak olan projeyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Kentsel dönüşüm alanları konusunda ise, analiz ve yatırım fizibilite çalışmalarına devam ediliyor. Akzirve olarak bu alanda sektörün önde gelen şirketleriyle ortak iş geliştirme konusuna sıcak bakıyoruz.

Şirket olarak hedefiniz nedir?
Akzirve, günümüzde sektörel ticari deneyimini, gayrimenkul sektörüne yansıtarak proje geliştirici bir yapıya sahip oldu. Sektörde kalıcı olmak istiyor ve istikrarlı bir şekilde büyümeyi hedefliyoruz. Garantili ve güvenli büyüme modelini tercih ediyoruz. Yeteneklerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz.

Aktif bir yatırımcı olarak gayrimenkul alanındaki yeni yatırım alanlarıyla ilgili fırsatları takip ediyoruz. Akzirve'yi Türkiye'de uzun yıllardır gayrimenkul alanına komşu konularda yatırım yaparken, şimdi geliştirici olarak yeteneklerini göstermek isteyen, dinamik bir şirket olarak konumlandırmak istiyoruz. Ana hedefimiz şirketimizin projelerini takip eden nitelikli ve sadakati yüksek bir yatırımcı müşteri grubu yaratmak olduğundan, satış hızı son derece dengeli, yatırımcı tarafından prim beklentisi karşılanan projeler gerçekleştireceğiz.

Gayrimenkulde güçlü bir marka olmak için yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?
Güçlü bir marka yaratmanın teknik ve taktik anlamda iyi yönetilmesi gereken uzun soluklu bir süreç olduğunu biliyoruz. Bu nedenle disiplinli bir plan dahilinde ilerliyoruz. 1-3 yıllık projeksiyonlarımız söz konusu. Analiz, strateji, planlama, uygulama ve kontrol fazlarından oluşan çok boyutlu bir iş sürecimiz söz konusu Pazarlama yönetimi alanında deneyimli ekibimiz ve uzman çözüm ortaklarımızla birlikte hareket ediyoruz. Marka yaratımını bir yatırım alanı olarak görüyoruz. Lokomotifimiz olan Akzirve kurumsal markamızı ayrı bir pazarlama planıyla destekliyoruz. Tüm projelerimizin de ana markamıza katkı sağlamasını hedefliyoruz. Konvansiyonel mecralar haricinde hedef müşteri temasında yeni nesil medyaları her gün artan bir oranda değerlendirmeye gayret ediyoruz. 

NASIL FARKLILAŞIYOR

DEĞER KONUMLANDIRMASI: Bizi güçlü kıları ve rakiplerimizden ayıran özelliklerimiz; hızlı karar alabilen, değişken pazar koşullarına paralel esnek olabilen, alanına odaklanmış, dinamik ve ulaşılabilir yapımız. Ayrıca çok güçlü bir finansal yapımız var. Önemli marka güçlerine ulaşmış olan, kamuoyunda bilinen sektör rakiplerimizle rekabet sırasında, "benzer bütçeye daha fazlası" değer konumlandırmasıyla mücadele edeceğiz. Bu nedenle nitelik olarak, projelerimize daha fazla farklılaşan özellik katma stratejisiyle hareket edeceğiz. Rakiplerimize göre her zaman daha fazla müşteri değeri tasarlayarak sunacağız. Müşteriye her zaman daha fazla yarar teklif edeceğiz. Bu değerlerin neler olduğu üzerinde proje hazırlıkları sırasında, bilinçli bir şekilde çalışacağız.

İNSAN VE ÇEVRE ODAKLI PROJELER: Rakiplerimizden ayrışacağımız önemli noktlardan biri de her projemizi insan ve çevre odaklı olarak titizlikle çalışıyor olmamız. Tanımlanan inşaat alanlarını son noktasına kadar kullanarak aşırı yapı yoğunlukları yaratmak yerine, mimari konsept ve teknik özellikler bakımından İstanbul'a ve ülkemize yakışacak, ailelerin bir arada yaşamdan keyif alacakları, sağlıklı sosyal yaşam alanları geliştirmeyi arzu ediyoruz. Herkesin bileceği özgün yapılar inşa etmeyi hedefliyoruz.

YÜKSEK GETİRİ VAADİ: Ayrıca, projelerimizin satın alan yatırımcılar için kazançlı olması birinci hedefimiz olacak. Özellikle yatırımcı müşteri kitlesine yönelik ifade edeceğimiz yüksek getiri vaadi etkili olacak.

Ekonomist Dergi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181