Avrupa Konutları Atakent 4'ün 5 ayda yüzde 50'si satıldı!
Avrupa Konutları Markası'nın mimarı Artaş İnşaat, Atakent'te 3 etaplı olarak hayata geçirdiği projeye mayıs ayında 4. halkayı da ekledi. Şirketin Saruhan Grubu'ndan Eski Alo Mintax Deterjan Fabrikası'nın arazisinin üzerinde hayata geçireceği Avrupa Konutları Atakent 4'ün satışa çıktığından bu yana 5 ayda yaklaşık yüzde 50'si satıldı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, projeye çok yoğun talep aldıklarını belirterek, "3 etapta inşa edeceğimiz projenin A blokunda bulunan konutların yüzde 50'sini sattık. Diğer etapları da ruhsatları alındığında satışa çıkaracağız. Tahminim Mart 2017'e tüm etapların lansmanını yapmış oluruz" şeklinde konuştu.

METREKARESİ 5 BİN 800'E ÇIKTI
Çetinsaya, "Diğer etaplarla birlikte bin 500 konut yapmayı düşünüyoruz. Hayata geçirdiğimiz A blokun toplam yatırım maliyeti 220 milyon lira. Üç etabın birden yatırım bedeli de 750 milyon lira olacak" dedi. 30 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilecek olan Avrupa Konutları Atakent 4 projesinde konutların metrekaresi 5 bin liradan satışa çıktığını hatırlatan Çetinsaya, "Şerefiyesine göre metrekare fiyatları değişiklik gösteriyor. Ayrıca bunu KDV ve tapu harçlarıyla beraber her şey dahil fiyat olarak belirledik. Bugünkü metrekare satış fiyatımız ise 5 bin 800 lira" ifadelerini kullandı.

YÜKSEK PRİMLİ PROJE
Halkalı bölgesinde hayata geçirdikleri projelerin prim potansiyeline dikkat çeken Çetinsaya, şunları söyledi: "Konut projelerimizin başlama ve bitişi arasında yüzde 35-40 fiyat farkı oluyor. Teslimden sonra ise fiyatlar iki misli artıyor. Mesela, Atakent 3'te 374 bin liraya sattığımız 3+1 daire 3 yıl sonra 850 bin liraya yükseldi. Yeni projemizde de benzer artışlar bekliyoruz." Çetinsaya ayrıca projeyi hayata geçirdikleri caddenin 'Geleceğin Bağdat Caddesi' olacağının altını çizdi.

Bölgede 5 bin konut yaptık
HALKALI Atakent'te bugüne kadar yaklaşık 5 bin konut hayata geçirdiklerini belirten Süleyman Çetinsaya, projeler hakkında şu bilgileri verdi: "2006da hayata geçirdiğimiz Avrupa Konutları Atakent 1.97 bin metrekare arazi üzerinde bin 368 konuttan oluşuyor. 16 ayda da tamamladık. Atakent 2 de 82 bin metrekare alanda bin 108 konuttan oluşuyor. Bu projeyi de 13 ayda teslim ettik. 193 bin metrekare arazide inşa ettiğimiz son proje Atakent 3'te ise toplamda 2 bin 292 konutu 18 ayda bitirdik."


Aralık 2017'de teslim edilecek 
İNŞA çalışmalarının başladığı projede teslimler ise 2017'nin Aralık ayında yapılacak. Projede ayrıca, kapalı yüzme havuzları, fitness ve spa merkezi, sauna, hamam, çok amaçlı spor alanları, futbol sahası, tenis kortu, koşu parkuru, süs havuzları ile parklar yer alacak.

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181