Batışehir'de 15 bin kişi yaşayacak!
Batışehir projesiyle yıldızı parlayan Bağcılar, 3. Havalimanı, Mahmutbey Metrosu ve komşu ilçe Esenler'deki şehir parkı gibi önemli yatırımlarla değer kazanmaya devam ediyor. Gayrimenkul ya da bölgelerin değer kazanmasında farklı etkenler rol oynarken kamunun altyapı, üst yapı veya ulaşım projeleri en önemlisi oluyor. İstanbul'un en büyük projelerinden biri olan 3 bin 400 konutluk Batışehir projesi de hem bulunduğu bölgeye değer katıyor, hem de yeni yatırımlarla değer kazanmaya devam ediyor.

Fiyatlar 3'e katlandı

Bölgede arsa fiyatları 5 yıl önce 800 bin dolar civarındayken, bugün bin 500-2 bin dolar arasında değişiyor. Batışehir'deki ev fiyatlarıysa metrekaresi 3 bin lirayken bugün 7-10 bin lira arasında seyrediyor. Konut fiyatlarının 2023 yılında 17-18 bin liralara çıkması bekleniyor. Bölge bu açıdan hala yatırım fırsatı sunuyor.

Metro 2017'de açılacak

Bağcılar ilçe sınırları içinde olmasına karşın Esenler sınırında yer alan proje tüm yatırımlardan nasibini alıyor. Hem 3. Havalimanı'na direk bağlanması, hem TEM'in kenarında olması hem de Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu bölgeyi direk etkileyecek yatırımlar olarak gösteriliyor.

Altın üçgenin köşesinde

Bölgenin en büyük yatırımı olan Batışehir'i inşa eden Egeyapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı inanç Kabadayı, projenin yapıldığı yerin İstanbul'un altın üçgeni olarak gösterilen Kartal ve Cendere Vadisi'nden sonra Basın Ekspres'in köşe başında olduğunu söyledi. Bölgenin 1.5-2 milyon kişilik hinterlanda sahip olduğunu anlatan Kabadayı, "Bu alan her geçen gün değerleniyor" dedi.

15 bin kişilik yeni bir şehir!

Bölgenin en önemli yatırımlarından birisi Batışehir projesi oldu İnşaatı tamamlanan ve 15 bin kişinin yaşaması beklenen projede konutların yanı sıra, ofisler, oteller, özel okul ve bir de AVM bulunuyor. Projedeki son daireler için yüzde 20si peşin olmak üzere kalan miktar yüzde 0,79 oranla firma bünyesinde kredılendiriliyor. 7 bin araçlık otopark yapılan projede daireler hemen teslim ediliyor. Projede aidatlar metrekaresi 2.2 lira olarak belirlenirken, kiralar ise 1.500-4.000 lira arasında değişiyor.

Dünyanın en büyük şehir parkı geliyor

Projenin hemen arkasında Esenler Belediyesi dünyanın en büyük şehir parkını yapmak için kolları sıvadı. Kiptaş ile imzalanan protokolle birlikte Esenyurt, 2.5 milyon metrekarelik arazide kurulu bir şehir parkına sahip olacak. Proje 2023'te tamamlanacak. Bu yatırımla birlikte bölgedeki gelişim hızlanacak.

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181