Büyükyalı İstanbul'un 4 mahallesine 2 bin talep geldi!
Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir 'yeni şehircilik' projesini 'Büyükyalı' adıyla hayata geçiriyor.

Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Ayrıca ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedefleniyor. Geçmişte askeriye tarafından tank bakım atölyesi olarak kullanılan ve 100 yıldır kamunun kullanımına kapalı olan arazideki tarihi binalar; kültür-sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme-içme alanı ve moda-sanat atölyesi olarak değerlendiriliyor. Zengin ulaşım olanaklarıyla dikkat çeken ve şehirde bir deniz semti olarak kurgulanan Büyükyalı, deniz shuttle alternatifleriyle, İstanbul'un yoğun trafiğine çözüm üreterek zaman kazandırıyor.

4 mahalle 1 semt
Büyükyalı projesiyle ilgili bilgi veren Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul, Yenigün İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, şunları söyledi: "Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımlıyoruz. Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruylagerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul'a kazandırmaktan mutluyuz."

Yabancı ilgisi var
Büyükyalı'ya gösterilen yoğun de ilgiden memnun ol duklarım belirten Akbalık, 8 Mart'ta yapılan tanıtım toplatısının ardından projeye ilginin yoğun olduğunu belirtti. Akbalık, "Tanıtım yapmaya başladığımız günden bu yana 2 binin üzerinde taleple karşılaştık. Bu ilgi, MIPIM ile birlikte yabancı ilgisiyle de pekişti. Büyükyalı, katıldığı ilk uluslararası fuar olan MIPIM'de, yatırımcıların ve sektör profesyonellerinin beğenisini kazandı" diye konuştu.

Ulaşım avantajıyla değer kazanacak 
Ahmet Akbalık, projenin ulaşım olanaklarıyla ilgili şunları anlattı: "Büyükyalı'nın hemen yanı başında yer alan Marmaray Zeytinburnu durağı ve Avrasya Tüneli, projenin önemli ulaşım avantajlarından birini oluşturuyor. Her ikisi de 2016'nın sonunda tamamlanacak olan bu projelerin yanı sıra 8 şeritli yeni sahil yolunun aynı tarihlerde ulaşıma açılması planlanıyor. Kısaca 2019'da Büyükyalı'da yaşam başladığında, tüm bu ulaşım aksları da  açılmış olacak."

Spor kulübü de olacak
Büyükyalı'da, insanların gündelik yaşamda ihtiyaç duydukları mekanların yanı sıra aynı zamanda spor ve yaşam kulüpleri gibi tamamlayıcı unsurlara da yer verdiklerine dikkat çeken Ahmet Akbalık, "Her semtin kendine has özelliklerinin yanı sıra değişmez ortak bir özellik daha vardır ki o da spor kulüpleridir. Büyükyalı'da tenis, yüzme, kürek, yelkencilik, voleybol, basketbol gibi bir çok sportif aktivite ve sosyal faaliyetin, uzman eğitmenler eşliğinde yapılabileceği bir spor kulübü olacak. Site sakinleri her türlü aktiviteye bu kulüp sayesinde kolaylıkla ulaşabilecek" şeklinde konuştu.

Vatan Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181