'Büyükyalı İstanbul Zeytinburnu yatırımları ile değerlenecek!'
EMLAK Konut GYO’nun ihale ettiği İstanbul Kazlıçeşme arsasında inşa edilen Büyükyalı İstanbul projesinde satışlar başladı. Eski Tank Bakım Fabrikası olarak da bilinen denize cepheli 111 bin metrekarelik arsada hayata geçecek projenin değeri 4 milyar 240 milyon lira. Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında yapılacak Büyükyalı İstanbul projesi ile yeni bir deniz semti inşa edilmesi planlanıyor.

ALTYAPI PROJELERİNE KOMŞU
Büyükyalı’nın yatırım potansiyeliyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Büyükyalı, devam etmekte olan altyapı ve birbirine entegre olarak hizmete girecek ulaşım yatırımları tamamlandığında değerini büyük oranda artıracak bir bölgede yer alıyor. Sirkeci’den başlayan ve Yeşilköy-Florya hattını takip ederek Çekmece’ye kadar uzanacak yeni yaya bisiklet yoluyla birlikte sahil şeridinde bulunan alanda yapılan düzenlemeler Miami’de olduğu gibi insanların yürüyüş ve koşu yaptığı, su sporlarıyla uğraştığı, bisiklete bindiği, kaykayla gezdiği bir sahil şeridine dönüşecek. Sahil yolunun 8 şeride çıkarılması buradaki trafiği de çok rahatlatacak. 2016 sonunda açılacak ve Büyükyalı’nın hemen arkasında yer alacak Marmaray Zeytinburnu durağıyla, metro hattı üzerindeki her noktaya rahatça ulaşılabilecek. Bu yılın sonunda hizmete girmesi planlanan ve Büyükyalı’nın yanı başında yer alan Avrasya Tüneli’ni kullanarak, köprü trafiğine takılmadan Anadoluyakasına geçmek mümkün olacak. Büyükyalı’da yaşam başladığında, tamamlanmış ve birbirine entegre hale gelmiş bu yatırımlarla, Büyükyalı, bugünden geleceği gören yatırımcılara benzersiz bir fırsat sunuyor” dedi. 

Dünyanın birçok büyük şehrinde, toplu ulaşım olanaklarının çeşitlenmesinin ve yaygın biçimde kullanılmaya başlamasının bu bölgelerdeki konut fiyatlarını, diğer bölgelere oranla daha çok ve hızlı arttırdığına dikkat çeken Akbalık, “Londra bu konuda çarpıcı bir örnek. Londra’nın en çok tercih edilen ulaşım alternatifi olan, raylı ulaşımın merkezinde yer alan ‘Bond Street’ bölgesindeki konut fiyatları, ulaşım ve altyapı yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte, 3 yılda diğer bölgelere göre yüzde 40’a varanoranlarda döviz cinsinden değer kazandı. Bu örnekleri Barcelona, Madrid, Paris gibi şehirlerde de görmek mümkün” diye konuştu.

LOKASYON AVANTAJI
Büyükyalı; İstanbul’da yoğun kullanılmayan deniz ulaşımını, günlük yaşamın bir parçası haline getirmeyi hedefliyor. Proje, yapılması planlanan deniz shuttle imkânıyla yoğun trafiğe çözüm üreterek zaman kazandırıyor. Atatürk Havalimanı’na 10 km, Tarihi Yarımada’ya 8 km, Taksim Meydanı ve Nişantaşı’na 12 km uzaklıkta bulunan Büyükyalı, merkezi lokasyonuyla, Bakırköy ve Yenikapı İDO iskeleleri gibi önemli noktalara direkt bağlantı olanağı sağlıyor. Büyükyalı, kentin en büyük konut, marina, otel, alışveriş merkezi, hastane, ulaşım ve altyapı projelerinin yanı sıra; nitelikli spor merkezleri, okul ve üniversitelerin yer aldığı bölgede yükseliyor.

KEFİLSİZ KREDİSİZ KAMPANYA
BÜYÜKYALI İstanbul, eylül ayı içerisinde sattığı 34 bağımsız bölümden elde ettiği 85 milyon 890 bin TL’lik gelirle, Emlak Konut GYO’nun her ay açıkladığı satış dağılım tablosunun birinci sırasında yer aldı. Büyükyalı’daki sınırlı sayıda konutun dahil edildiği ve projeye olan ilgiyi artıran Emlak Konut kampanyası, yıl sonuna kadar devam edecek. Banka kredisi ve kefile ihtiyaç duyulmadan yüzde 10 peşinat, aylık 0.70 faizle 120 ay taksit veya 0.42 faizle 60 ay taksit seçenekleriyle yatırım fırsatı sunuyor.

TARİHİ YAPILAR KORUNACAK
PROJE, bisiklet kullanılabilen, alışverişe, okula, parka yürüyerek ya da bisikletle gidilebilen bir yaşam alanı olarak kurgulanıyor. Projede hem çocuklar hem de yetişkinler için profesyonel eğitmenlerin bulunduğu spor kulüpleri de yer alacak. Proje alanı içinde bulunan içinde tarihi yapılar ise restore edildikten sonra kültür-sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme içme alanı ve moda sanat atölyesi olarak değerlendirecek.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181