'Hava Kent'te kira gibi aidat derdi olmayacak'!
Kooperatif projesi Hava Kent, 3. Havalimanı'nın yanında inşa ediliyor. Buradan ayda bin lira ödeyerek ev almak mümkün.

Kuzey Otoyolu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı projeleriyle değerlenen İstanbul'un Akpınar bölgesinde bir kooperatif projesi yükselecek. 7 kişilik kurucu üyenin önderliğinde Kasını 2016'da kurulan Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, başta havalimanı çalışanlarına yönelik 600 konutluk bir proje yapmak istemişti. Ancak kısa sürede gelen büyük talep sonrası işin seyri değişti. Bürokratlar, kamu çalışanları ve halktan gelen istek üzerine 4 bin konutluk bir projenin yapılması kararlaştırıldı. Kooperatif olmanın verdiği avantajla projede aylık bin lira taksitle ev satılacak. Projede otel, hastane, AVM, ofis ve camii de olacak.

HAVALİMANINA DAHA YAKINI YOK
Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, Kuzey istanbul'da yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını belirterek, "İlgiden çok memnunuz. Birçok proje havalimanına en yakın olduğunu iddia etse de bölgeyi inceleyenler gerçeği görecek. Hava Kent, 3. Havalimanı'na 3 kilometre, yeni yapılacak yat limanına ise 750 metre uzaklıkta. Burası geleceğin Ataşehir'i. 10 yıl sonrası için de konuşmuyorum. Havalimanı devreye girdikten 5 yıl sonra neler olacağını göreceksiniz. Projemiz devlet ortaklı olsun istiyoruz. TOKİ, KİPTAŞ ve Emlak Konut'la görüşmelerimiz sürüyor. Mart ayı gibi başlayıp, etap etap teslim edeceğiz. Projenin tamamı ise 2022'de tamamlanacak" dedi.

KİRA GİBİ AİDAT OLMAYACAK
Havalimanı açıldığında bölgede uygun fiyata nitelikli konut bulmanın imkansız olacağını dile getiren Çavuş şöyle devam etti: "Şimdiden 450'ye yakın üyemiz oldu. Kooperatif olduğumuz için fiyatlarımız avantajlı. 1+1'ler 150 bin, 2+1'ler 210 bin, 3+1'ler ise 270 bin lira. Kat ve cepheler kura ile belirlenecek. Yine kooperatif olduğu için fiyatlar hep aynı olacak. Ancak önce girenler daha düşük peşinatlarla projede yer alacak. Projemizde bir kişi en fazla iki daire satın alacak. Amacımız vatandaşı ev sahibi yapmak. Projedeki AVM'nin yüzde 15'i, Hava Kent'e devredileceği için kira gibi aidat derdi de olmayacak." 

'KOOPERATİFLER SIKI DENETİM ALTINA ALINDI'
Türkiye'de kooperatiflerin sıkı denetim altında olduğunu vurgulayan Erkut Çavuş, "Artık işler 90'lardaki gibi değil. Hava Kent'in kooperatif olarak kurulmuş olması, bazı yatırımcıların olumsuz düşünmesine neden oluyor. Ancak kanunlar çok değişti. Kooperatifler Bakanlığa bağlandı.

DEVLET GÜVENCESİ
Devlet, kooperatif üyelerini yasalarla güvence altına alıyor ve her gelişme takip ediliyor. O yüzden artık bitmeyen kooperatif yok. Zaten biz de bu konularda çok şeffafız" şeklinde konuştu.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fırdos Imamoglu 6 yıl önce

Selam, ben istyurum 2+1 daıra almak bilgi istyurum. [email protected]

banner182

banner181