Karat34'ün üçte biri lansmandan önce satıldı!
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul'da, Basın Ekspres Yolu üzerinde inşa edilen Karat34 projesinin üçte birinin lansmandan önce satıldığını söyledi. Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat tarafından Emlak Konut güvencesiyle 22 dönüm üzerinde inşa edilen 'Karat 34' projesi ile ilgili bilgi veren Kurum şunları söyledi:

"Projede 440 milyon liralık satış taahhüdü bulunuyor. Yüzde 39 oran karşılığında 171 milyon lira şirket payı toplam geliri taahhüt edildi. Projede 621 bağımsız bölüm var. Sektörde balon vardı, arz fazlası vardı diyenlere inat daha lansman öncesinde yüzde 30'a yakın ön talep geldi. Bunlar, satışı gerçekleşmiş projeler. Yoğun ilgi var."

Kurum, süreç içerisinde kendilerine taahhüt edilen 171 milyon 600 bin liralık gelirin proje değerlendiği ve zamanla değerleneceği için artabileceğini bildirerek şöyle devam etti: "Altyapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte yoğun ilgi görmekteyiz 'Karat 34'te daire fiyatları yüzde 18 KDV dahil 229 bin TL'den, ofis fiyatları ise yüzde 18 KDV dahil 874 bin TL'den başlıyor. Karat 34 Avrupa Yakası'nda ikinci bir Levent aksı olarak adlandırılabilecek lokasyonda bulunuyor. Proje E-5'iTEM'e bağlayan Basın Ekspres Yolu üzerinde gerçekleşiyor. Basın Ekspres Yolu bugün iş odaklı, ofis odaklı bir gelişim sergiliyor. Proje lokasyonuna baktığınızda da ulaşım bakımından sıkıntısı olmayan, hem Atatürk Havalimanı'na hem üçüncü havalimanına ulaşım kolaylığı olan bir konumda yer alıyor."

'Kentsel dönüşüm master plan çerçevesinde devam etmeli'
Artık kentsel dönüşümde yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirten Kurum, şu ifadeleri kullandı: "İstanbul'un tarihi dokusunu, mirasını konuştuğumuz bu süreçte kentsel dönüşüm uygulamalarının bir master plan çerçevesinde devam etmesi ve bu plana uygun bir şekilde tek elden yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buna ilişkin çalışmaların da ivedilikle yapılması kanaatindeyim."

İnşaat sektörünün Türkiye'deki istihdamın yüzde 8'ini oluşturduğunu dile getiren Kurum, bu ekonomik gücün en önemli aktörlerden birisinin de konut geliştiricileri olduğunu aktardı. Kurum, geçen yıl 1.3 milyon konut satışının yüzde 20'sinin İstanbul'da gerçekleştiğini kaydederek, "Bu rakam günde 650 konut satışı demek. Konut talebindeki canlılığın en önemli göstergesi. Türkiye ekonomisi, istihdam verileri ve desteklediği sektörler açısından önemli birveri" diye konuştu.

'Faiz indirimi bekliyoruz'

Fed'in 2014 sonundan itibaren faiz artırımıyla ilgili söylentisinin gelişmekte olan piyasaları olumsuz etkilediğini anımsatan Kurum, son dönemde Fed'in kararları daha olumlu bir takvim sürecinde uygulayacağını açıklamasının süreci Türkiye lehine döndürdüğünü aktardı. Kurum, "İç piyasayabaktıgınızdafaizlerle ilgili önemli gelişmeler olacağını düşünüyoruz. Hatta önümüzdeki süreçte faiz indirimleri olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Geçen yıl Türkiye'nin yüzde 4 büyüdüğünü hatırlatan Kurum, bu rakamının beklenenin üzerinde olduğunu, bu rakamın Türkiye'deki ekonomik istikrarın piyasaya ve büyümeye etkisini gösterdiğini söyledi.

Onur SORKUN / Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181