Kayaşehir yeni projesiyle hedefini yükseltiyor!

İstanbul’da planlanan 1 milyon nüfuslu ‘Yenişehir’in merkezi olan Kayaşehir bölgesinde metrekare fiyatları yükselişini sürdürüyor. 2005 yılında Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) alt gelir grubuna yönelik projeleriyle yapılaşmayı başlattığı bölgeye daha sonra Emlak Konut GYO orta gelir grubuna yönelik projeleriyle girdi. Bölgede son dönemde inşasına başlanan projeler, orta ve orta gelir grubuna yönelik planlanmaya başladı. Kayaşehir’de metrekare fiyatları 4 bin lira seviyesini yakaladı.

Yabancı korktu
Kayaşehir’e ilişkin değerlendirmede bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bölgede ilk önce alt gelir grubuna yönelik 20 bin konut yapıldı. Daha sonra orta ve orta üstü gelir grubuna yönelme başladı. Kayaşehir, artık tüm gelir grubuna hitap eden bir bölge oldu” dedi. Bölgede Emlak Konut GYO’nun 12 bin bağımsız birimi bulunduğunu anlatan Murat Kurum, “Bölgeyi gezen yabancı yatırımcılar, bu kadar çok şantiyeyi görünce korktu. ‘Bu kadar evi kime satacaksınız’ dediler. Ancak rakamlara ve yaşayanlara baktıklarında durumu anladılar. Burada talep hâlâ arzın üzerinde” diye konuştu.

Alt gelire kura

Kayaşehir’de yükselen metrekare fiyatları nedeniyle alt gelir grubuna konut yapmak artık zorlaşıyor. Bu durumla ilgili değerlendirme yapan Kurum, “Ispartakule ve Hoşdere’de yaptığımız gibi ödeme imkanlarının herkese hitap ettiği projeler çıkabiliriz. Alt gelirin üstünde herkesin ulaşabileceği, kura ile satılacak konutlar olabilir. Şehit aileleri, emekliler, yetimler gibi bazı kesimlere kontenjan açılabilir” diye konuştu.

İntaya, EYG ve İntes ortaklığı Emlak Konut GYO’nun arazisinde Evvel İstanbul projesini ilk etap olarak hayata geçirdi. 1.5 yıl önce Evvel İstanbul ile bölgeye giren ortaklar şimdi ikinci etap Adım İstanbul projesinde satışlara başladı. Evvel İstanbul satışa çıktığında metrekare fiyatları 2 bin 800 liraydı. Bugün yüzde 90’ı satılan proje, 1.5 yılda 4 bin lira seviyesine yükseldi. Adım İstanbul’da da ortalama metrekare satış fiyatı 4 bin 200 lira olarak belirlendi.
380 dönüm parka komşu

EMLAK Konut GYO’nun arazisinde İntaya, İntes ve EYG’nin ortaklığında hayata geçen Adım İstanbul, 615 daire ve 120 ticari üniteden oluşuyor. Adım İstanbul’da 2+1’den 5+1’e kadar 6 farklı daire seçeneği bulunuyor. EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Evvel İstanbul’dan daire alan 130 kişi Adım İstanbul’dan rezervasyon yaptırdı. Resmi satışlata başlıyoruz” dedi. Çelik, projenin kent meydanına ve 380 dönümlük şehir parkına komşu olacağını belirtti.

 Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181