Kazlıçeşme'de Büyükyalı projesi tanıtıldı!
Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan Büyükyalı, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda hayat buluyor.

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir “yeni şehircilik” projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçiriyor. “İnsan” ve “iyi yaşam” kavramlarını odağına alan, sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda “iyi bir yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı’nın konseptini; yaya konforu, geleneksel mahalle kültürü, renkli sosyal yaşam, kültürel çeşitlilik, kalite, sürdürülebilirlik gibi değerleri bir araya getiren ve projenin “iyi yaşam” vizyonunu destekleyen “yeni şehircilik” akımı oluşturuyor. Büyükyalı’da bu özelliklere, deniz ve ulaşım kolaylığı da ekleniyor.

Çağdaş ve geleneksel mimariyle çevrelenen bir proje olan Büyükyalı; ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir “deniz semti” olarak tasarlanıyor. Unutulmaya yüz tutmuş değerlerin, komşuluk ve aile kültürü gibi kavramların yeniden hayat bulacağı, tarih, doğa ve denizle iç içe bir yaşam sunan projenin anafikrini, çevreyle bütünleşik caddeler, meydanlar, sokaklar, parklar ve avlular oluşturuyor.

Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Ayrıca, ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı’nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedefleniyor.

Zengin ulaşım olanaklarıyla dikkat çeken ve “şehirde bir deniz semti” olarak kurgulanan Büyükyalı, deniz shuttle alternatifleriyle, İstanbul’un yoğun trafiğine çözüm üreterek zaman kazandırıyor. Büyükyalı, kentin merkezinde, kent karmaşasından uzak ve tüm yaşam birimlerinin birbirine yürüme mesafesinde olacağı bir yaşam sunuyor. Büyükyalı’nın mimarlığını, 200’den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstleniyor.

Tarihi Yarımada’ya komşu olan Büyükyalı’nın; bulunduğu lokasyon, çevresindeki ulaşım, altyapı projeleri ve yapımı devam eden şehir parkı gibi projelerle kısa sürede bir cazibe merkezi haline geleceği öngörülüyor. İnsanı odağına alan Büyükyalı’daki yapıların yüksekliği, Tarihi Yarımada’nın siluetini bozmayacak doğrultuda, silüet kararlarına uygun olarak planlanıyor.

Büyükyalı projesiyle ilgili bilgi veren Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul, Yenigün İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Büyükyalı için, proje ortakları olarak ortaya koyduğumuz ‘iyi yaşam’ vizyonu doğrultusunda, dünya çapında 14 mimarlık firmasına brif gönderdik ve 6 firmanın finale kaldığı bir Yarışma düzenledik. Yarışmanın sonucunda projemizin mimarlığını, 200’den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstlendi. Projemizde, dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı ‘yeni şehircilik’ anlayışını uyguluyoruz. Bu anlayış, hem güvenli hem de sosyal yaşamla bütünleşik bir konsept sunuyor. Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı’daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi ‘4 mahalle, 1 semt’ olarak tanımlıyoruz. Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul’a kazandırmaktan mutluyuz. Büyükyalı ile hayalimiz, sakinlerinin günlük ihtiyaç ve konforu için her türlü imkânı sunan, güvenli ve iyi bir yaşam vaat eden yeni bir semt kültürü ve şehirde yeni bir ‘deniz semti’ yaratmak. Tüm bu özellikleriyle Büyükyalı, kuşaktan kuşağa bırakacağımız bir ‘eser’ niteliğinde olacak.” dedi.

Projenin hazırlık aşamasında, mimarlık ve mühendislik alanında en başarılı isimlerin yer aldığı, 30’un üzerinde müellif ve danışmanla çalıştıklarını belirten Akbalık, “Attığımız her adımda bilimsel çalışmalar bize yol gösterdi. Bölgedeki tüm rüzgar değerlerini, güneşlenme sürelerini, yağış koşullarını analiz ederek, Büyükyalı’yı bölgenin ekolojik yapısına uygun şekilde tasarladık.” dedi.

Konuşmasında, projenin yer aldığı bölge hakkında da bilgi veren Ahmet Akbalık sözlerini şöyle sürdürdü: “Kazlıçeşme sahil şeridi, yeni ulaşım ve altyapı projeleriyle İstanbul’un en değerli bölgeleri arasında yer alıyor. Bütün ulaşım aksının çakıştığı bölge, kentin yeni ve en büyük ulaşım aksı olma özelliğine sahip. Bu özelliği bölgeyi bir cazibe merkezine dönüştürüyor. Büyükyalı, Marmaray ve Avrasya Tüneli bağlantıları, 8 şeritli yeni sahil yolu, Atatürk Havalimanı’na yakınlığı, deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunmasıyla farklılaşıyor. Diğer taraftan Kazlıçeşme, İstanbul’un denizle doğrudan bağlantısı bulunan nadir semtlerinden biri. Artık Boğaz hattında yapılaşma olanakları kalmadığı için, Büyükyalı ile Boğaz hattını uzatıyor ve İstanbul’a yeni Boğazını hediye ediyoruz.”

Sunduğu semt yaşamı, tarihi dokusu, doğal peyzajı ve özgün mimarisinin yanı sıra bulunduğu bölgenin değer artışı potansiyeliyle de öne çıkan Büyükyalı’nın, 15-18 Mart 2016 tarihleri arasında Cannes’da düzenlenecek MIPIM Fuarı’nın dikkat çekici projelerinden biri olacağını belirten Ahmet Akbalık sözlerini şöyle tamamladı: “İstanbul’un zengin dokusundan hareketle tasarlanan Büyükyalı, dünya standartlarında yeni bir yaşam tarzı sunuyor. Projemizin MIPIM Fuarı’nda yoğun ilgi göreceğine, İstanbul’u ve ülkemizi fuarda en prestijli şekilde temsil edeceğine inancımız tam.”

Geçmişte askeriye tarafından tank bakım atölyesi olarak kullanılan ve 100 yıldır kamunun kullanımına kapalı olan arazideki tarihi binalar; kültür-sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme-içme alanı ve Moda-sanat atölyesi olarak değerlendiriliyor. Böylece tarihi yapılar yeniden yaşam alanlarına dönüştürülerek, hem Büyükyalı sakinlerinin hem de İstanbulluların kullanımına sunuluyor.

Özel deniz shuttle’ları İstanbul trafiğine çözüm sunuyor
Şehirde bir “deniz semti” olmasının avantajıyla Büyükyalı’da hayata geçirilecek özel deniz shuttle’ları, İstanbul’un yoğun trafiğine takılmadan, özgürce seyahat etme fırsatı sunarak zaman kazandırıyor. Deniz, kara ve raylı sistemin tüm alternatiflerini sunan Büyükyalı, Tarihi Yarımada’nın yanında ve Marmara Denizi’nin kıyısında yer alıyor. Projenin yanıbaşında yer alacak Marmaray durağı ve yapımı devam eden Avrasya Tüneli, Büyükyalı’nın şehrin tüm ulaşım ağına entegre olmasını sağlıyor. Atatürk Havalimanı’na 10 km, Topkapı Sarayı’na 8 km, İstanbul karayolu ulaşımının iki ana arterinden biri olan E-5 karayoluna 2,5 km, TEM otoyoluna ise 15 km uzaklıkta bulunuyor. Büyükyalı, merkezi lokasyonuyla, Bakırköy ve Yenikapı İDO iskeleleri gibi önemli noktalara direkt bağlantı yolları sunuyor.

Büyükyalı adı ve logosu...
Büyükyalı, eski bir sahil semti olan Küçükyalı’nın tam karşısında yer alıyor ve adı da bu esinlenmeden geliyor. Tüm değerleriyle, yepyeni bir deniz semti yaratmayı hedefleyen proje, bu iddiasıyla semt ve mahalle kültürünün tüm renklerini, yeniden yaşamın bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. Projenin logo çalışmalarında da, benzer bir yaklaşımla, “4 mahalle, 1 semt” söyleminden ilham alınıyor. Logo, Büyükyalı’nın baş harfi olan “B”nin, bir merkez etrafında, yatayda ve dikeyde simetrik olarak tekrarlanmasından oluşuyor. Bu görsel yorumlama, projenin kuş bakışı oturma planına, meydan ve yeşil alanlarına, 4 farklı kapısı sayesinde sosyal yaşam ve çevresiyle bütünleşik oluşuna, tarihi değerlerin korunduğu mimari tasarıma vurgu yapıyor.

Ödüllü İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor imzası...
Projelerinde belli bir mimari stili uygulamak yerine, yaşayan, nefes alan ve çevreye saygılı tasarımlar gerçekleştirmeyi amaçlayan, Büyükyalı’nın mimarı Chapman Taylor, dünyadaki önemli karma projeleriyle tanınıyor. Konut, eğlence, rekreasyon, rezidans ve ofis tasarımlarıyla dikkat çeken şirket, Londra’nın ikonik binalarından Scotland Yard’ın ve

İngiltere’de, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Bath şehrindeki ödüllü SouthGate karma projesinin de mimarı. 90 ülkede 2.000’den fazla tasarım üretip 200’den fazla ödül alan firma, 1959 yılında İngiltere’de kuruldu.

Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181