Marmaray ve tünele komşu Büyükyalı Projesi!
Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan 'Büyükyalı İstanbul' projesi, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçiriliyor. Projeye ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Özak-Ziylan-Yenigün İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, projenin, dünya standartlarında bir yeni şehircilik projesi olduğunu söyledi.

Bir deniz semti tasarlandı
Büyükyalı'nın ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir deniz semti olarak tasarlandığını anlatan Akbalık, tarih, doğa ve denizle iç içe MciriTIcirciy Vö bir yaşam sunan projenin ana fikrini, çevreyle bütünleşik caddeler, meydanlar, sokaklar, parklar ve avluların oluşturduğunu belirtti.

111 dönümlük arazi
Akbalık, toplamda 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulmasının hedeflendiğini aktardı. Akbalık, ayrıca Büyükyalı'nın bütün ulaşım akslarının merkezinde olduğunu dile getirdi. Kalitenin ön plana çıktığı proje tasarlanırken rüzgar, güneş, yağmur gibi ekolojik dengeyi de göz önünde bulundur duklarını ifade eden Akbalık, Büyükyalı'nın Tarihi Yarımada'ya en yakın ve en kapsamlı proje olduğunu kaydetti.

Marmaray ve tünele komşu
Akbalık, "Büyükyalı, bütün ulaşım akslarının çakışma noktasında, istanbul'un en önemli merkezlerinden. Avrasya Tüneli, Marmaray, diğer raylı sistemler, sahil yolu gibi bütün ulaşım projelerinin buluşma noktasında. Atatürk Havalimanı'na yakınlığı, deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunmasıyla farklılaşıyor" dedi.

Silueti bozmayacak şekilde planlandı
Akbalık, yapıların yüksekliğinin Tarihi Yarımada'nın siluetini bozmayacak doğrultuda, ilgili kararlara uygun olarak planlandığını dile getirdi ve katların 5 ila 17 arasında değiştiğini ifade etti. Projede yer alan 4 ana kapının Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağladığını kaydeden Akbalık, bu nedenle projeyi "4 mahalle, 1 semt" olarak tanımladıklarını aktardı.

Cannes'a damgasını vuracak
Akbalık, "Meydanları, kültür merkezi, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi istanbul'a kazandırmaktan mutluyuz" derken Büyükyalı'nın 15-18 Mart arasında Cannes'da düzenlenecek MIPIM Fuarı'nın dikkat çekici projelerinden olacağını söyledi.

2019'da yaşam
ÖZAK GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci ise projenin ana ulaşım akslarının merkezinde olduğunu belirterek, bunun büyük avantaj getirdiğini ifade etti. Keresteci, "Projenin inşaat çalışmaları başladı. 2019'da projede yaşamın başlamasını öngörüyoruz, ilk aşamada 452 ünitelik bölüm satışa sunulacak. Şu anda planlama aşamasındayız" dedi.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181