Sea Pearl Ataköy'ün yüzde 45'i satıldı!
İstanbul Ataköy'de Kuzu Grup imzası ile inşa edilen Sea Pearl Aproj esinde inşaat ve satışlar sürüyor. Projede yerli ve yabancı yatırımcüarın yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "İstanbul'un denize sıfır tek premium projesi olan SeaPearl Ataköy'e olan ilgiden memnunuz. Ataköy'de toplam satışların yüzde 45'ini tamamladık. Bu oranın yüzde 20'sini yabancılara yaptık" dedi. 2 etap halinde hayata geçirilen projenin ilk etabı 217 bin metrekare inşaat alanına, 6 bin 185 metrekare gölet alanına, 33 bin metrekare de yeşil alan ve yürüyüş yollarına sahip bulunuyor. Projede metrekare ortalama birim fiyatı 7 bin 200 dolardan başlıyor. 


2017'DE TESLİM EDİLECEK
20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1'den 4.5+1'e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor. İlk etabında teslimlerin Temmuz 2017 
tarihinde yapılmasının planlandığını dile getiren Kuzu, "631 üniteden meydana gelen ilk etapta her ihtiyaca göre farklı büyüklükte konut tipleri yer alıyor. SeaPearl Ataköy, gerek konumu, gerek ayrıcalıklarla dolu sosyal alanları gerekse lüksü yeniden yorumlayan mimarisi ile İstanbul'un mega projesi unvanına sahip. SeaPearl Ataköy'de her bloğun kullanımına özel 150 ila 200 metrekare arasında değişen fitness salonları, yoga salonları, dinlenme alanları ve bunların yanı sıra çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları, tenis kortu, streetball sahası, yaya yolları, biyolojik gölet, seyir adası, barok tarzı peyzaj alanı yer alıyor" dedi.

DENİZ MANZARASI İLE ÖNDE
SeaPearl Ataköy'deki tüm bağımsız bölümlerin deniz manzarasına hâkim bir konumda olduğunu belirten Özen Kuzu, "Projenin peyzaj plan kararlarında, barok izler taşıyan eski saray ve bahçelerden esinleniliyor. Binaların alt katlarında başlayan toprak renginin hâkimiyeti, üst katlara gittikçe açık gri ve mavi tonlara dönüşerek gökyüzüyle birleşen ve kütle etkisini hafifleten bir konsept sunuyor. Bina cepheleri çağdaş kent kültürünü yakalamak amacıyla, Türk kültür ve geleneğinin modern bir yorumu olarak ele alınıyor.

Mevcut Ataköy yerleşimine bakan arka cephelerdeki görkemli girişler kaliteli malzemelerle tasarlanıyor ve bu mimari yaklaşım, cephenin asli yapısını oluşturan Selçuklu yıldızının modern yorumuyla perçinleniyor. Atatürk Havaalanı'na 2 km uzaklıkta olan projemizin, E5 ve Basın Express yolu üzerinden TEM ile bağlantısı bulunuyor. FSM Köprüsü'ne 25, Boğaziçi Köprüsü'ne 17, Ataköy Yat Limanı'na 1 km mesafede yükselen projemize doğrudan ulaşım, sahil yolu olarak da bilinen Rauf Orbay Bulvarı'ndan sağlanıyor. Galeria, Capacity, Carousel, Marmara Forum, A Plus, Flyinn alışveriş merkezlerine olan yakınlığıyla dikkat çeken SeaPearl Ataköy; Dünya Göz Hastanesi, Acıbadem Hastanesi, International Yeşilköy Hastanesi ve Bakırköy Devlet Hastanesi'ne de yakın bir konumda yer alıyor" diye konuştu.

300 bin kişiyi ev sahibi yaptı
Kuzu Grup olarak 72 yıldır konut projelerinden hastanelere, alt yapı tesislerinden okullara kadar 500'den fazla projeye imza attıklarını belirten Özen Kuzu, tamamlanan ve devam eden projeleri için şunları söyledi: "Bugüne kadar 300 bin kişiyi ev sahibi yaptık. Toplam 800 yatak kapasitesine ulasan hastane projeleri ve 100 e yakın okul projeleriyle Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunduk. Dinar, Van ve Gölcük depremlerinden sonra afet bölgelerinde inşa ettiğimiz konut ve tesislerle binlerce insanı yeniden yuva sahibi yaptık. Bugüne kadar 11 milyon metrekare inşaat alanında 100 binden fazla konutun inşaatını tamamladık. Van'dan İzmir'e İstanbul'dan Süite Türkiye'nin birçok kösesinde taahhüt projeleri yapmaya devam ediyoruz. Ankara'da Sincan Spor Kompleksi, Ümraniye Spor Kompleksi, Siirt Devlet Hastanesi, akıllı hastane konsepti ile Mardin Devlet Hastanesi, Afyon tarihi lise binaları restorasyonu ve T0Kİ projeleri yaptığımız isler arasında yer alıyor. İran ve Cezayir'de de projelerimize devam ediyoruz. İran Parand'da 20 bin konut sahibini buldu. Pardis'in 37 bin konutluk inşaatına devam ediliyor. Cezayir'de de 19 bin 700 konut inşaatı hızla yükseliyor. Grubumuz ayrıca, 28 biyolojik arıtma tesisi, 68 pompa istasyonu, 550'den fazla çalışanı ile Türkiye'nin en büyük atık su arıtma tesisi isletmecisi ve yapımcısı konumunda."


Oteli Jumeirah işletecek
ATAKÖY le ilgili konuşan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Avrupa yakasının önemli ve prestijli bölgelerinden biri olan Ataköy, birçok ulusal ve uluslararası firma tarafından da tercih edilir hale geldi. Biz de SeaPearl Ataköy'de yer alan 202 odalı otel ve 62 özel rezidansı isletmesi için birçok markalı otel zinciri ile görüştükten sonra Dubai Holdingin üyesi Jumeirah Group ile el sıkıştık. Jumeirah Group la yaptığımız anlaşma, projemizin yanı sıra bölgeye ve hatta İstanbul'a artı bir değer katacak. Stratejik konumu sebebiyle iş ve tatil maksatlı seyahat edenleri cezbeden bir bölge olan Ataköy, merkezlere yakınlığı, yapıların kalitesi, park ve yeşil alanları ile dikkat çekiyor. Bölge sınırları içerisinde yükselen nitelikli projeler kısa vadede yatırımcısına prim kazandırıyor. Kuzu Grup olarak katıldığımız tüm fuarlarda yerli yatırımcılar kadar yabancı yatırımcıların da Ataköy'e olan ilgisini birebir gözleme imkanımız oluyor. En son katıldığımız Cityscape Turkey fuarında, SeaPearl Ataköy'den değeri 24 milyon TL olan 6 konut satışı yaptık" dedi.

Jumeirah Group'un işleteceği alanda büyüklükleri 57 ila 400 metrekare arasında değişen rezidanslar 1+1'den 4.5+1'e kadar farklılık gösteriyor. Projedeki otel biriminde ise alanları 47 ila 430 metrekare arasında değişiyor.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181