'Skyland İstanbul'da konut teslimleri yıl sonunda yapılacak'!
Eroğlu Gayrimenkul tarafından Seyrantepe’de Galatasaray Stadı’na yakın bir konumda inşa edilen Türkiye’nin en yüksek projesi Skyland’da ofis teslimlerine başlandı. Konut teslimleri ise aralıkta başlıyor.

Eroğlu Holding iştiraki Eroğlu Gayrimenkul tarafından 700 milyon dolarlık yatırımla yapılan Türkiye’nin en yüksek projesi Skylan’da konutların teslimi aralık ayının ortasında başlayacak. Seyrantepe’de TT Arena Stadyum'unun hemen yan tarafında inşa edilen projede 1500 konut, 120 bin metrekareli ofis ve 35 bin metrekare kiralanabilir alanı olan AVM bulunuyor. Bugüne kadar gayrimenkulde 16 projeyi tamamlayan Eroğlu Gayrimenkul’ün, yaptığı en büyük proje olan Skyland’ta ofislerin ekim ayından itibaren teslim edildiğini anlatan Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Aralık ayı sonunda konutları teslim etmeye başlıyoruz. Yaşamın da 2018’in başında başlayacağı projede AVM ise 14 Şubat’ta açılacak” dedi.

Metrekare satış fiyatları 4 yılda iki kat arttı
Projeyi ilk satışa çıkardıklarında metrekare satış fiyatlarının 5 bin 500 TL olduğunu anlatan Eroğlu, geçen süre içinde fiyatların 10-11 bin TL’ye geldiğini kaydetti. Projede ki konutların yüzde 70’nin satıldığını ifade eden Nurettin Eroğlu, ofislerin ise yüzde 50’sini sattıklarını söyledi. Galatasaray’ın Seyrentepe Stadı’na hakim bir konumda olması nedeniyle projenin spor dünyasının ilgisini çektiğini aktaran Eroğlu, “Futbolculardan, Galatasaraylı iş adamlarından, spor yorumculardan ilgi aldık. Projemizin yüzde 10-15 gibi oranına yakınını bu kesime sattık” dedi. Projede özellikle C blokta 4+1 loft dairelere yer verdiklerini söyleyen Nurettin Eroğlu, ayrıca loft ofislerin de olduğunu söyledi. Bu ofislerin tavan yüksekliğinin 8 metreyi bulduğunu kaydeden Eroğlu, “Böylece alanlar isterlerse asma kat yapabilirler” dedi. 80 metre ile 2 bin metrekarelik Eroğlu, ofislerin metrekare fiyatlarının 10 bin TL ile 12 bin TL arasında olduğunu ifade etti. Projede bir blokuda eğitime ayırmayı planladıklarını aktaran Eroğlu, bunun için üniversitelerle görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

Ofis, otel, ev için özel AVM açtı
AVM’de ise klasik AVM anlayışının dışına çıkarak Home Center konseptini uyguladıklarını belirten Eroğlu, “Otel, ofis ve evlerde kullanılan bütün ürünlere yönelik mağazalar olacak. Bu alanda üst seğment ürünler olacak. Bu AVM’yi Vadistanbul’daki AVM ile entegre edip bir çalışma yapacağız” dedi. Kiralamalarda yüzde 50’lere geldiklerini anlatan Eroğlu, açılışı yüzde 60-70 arasındaki bir oranla yapmayı hedefl iyoruz. Bu oran birden fazla AVM’si olan şehirler için iyi bir oran” yorumunu yaptı. Şu anda piyasanın alım yapmak için en uygun döneminde olduğunu ifade eden Eroğlu, piyasanın hareketlenmesi için faizlerin düşmesi gerektiğini kaydetti.

Yüzde 30’nu yabancılar aldı
Yüksek faizler nedeniyle şirketlerin uzun vadeli TL kredisi almadığını bu nedenle döviz kredisi aldığını belirten Eroğlu, “Döviz kredilerinin de böyle süprizleri var. Fakat bütün satışlarınız TL ancak borcunuz döviz üzerinden. Bir avm yapıyorsunuz 10 yıllık vadelerle TL kredisi alma imkanınız yok. 3 aylık 1 yıllıklarda faiz oranları yüzde 16’larda dolaşıyor. 3-5 yıl olunca ne olur bilmiyorum. Bizde AVM yaparken dolar üzerinden borçlandık. Ancak bizim ihracatımız olduğu için bunu tolore edebiliyoruz” dedi. Tekstil alanında Colin’s ve Loft markalarıyla tanınan Eroğlu Holding’in faaliyetlerinin yüzde 20’sinin gayrimenkul üzerine olduğunu söyledi. Projenin yüzde 30’nu yabancıların satın aldığını aktaran Eroğlu, “Yabancıların yüzde 70’ni ise Suudiler oluşturuyor” diye konuştu.

“Zemindeki kazı bizi geciktirdi”
Projede yaşanan bir yıl gecikmenin nedenlerine de değinen Eroğlu, “Yüksek bir proje yapıyorduk. Bu nedenle zeminin çok fazla kazılması gerekiyor. Zemin de çok sert çıkınca 6 aydan fazla zamanı buradan, 6 ayda hafriyattan dolayı toplam bir yıl zaman kaybettik. İlk bundan dolayı yavaş ilerlesekte daha sonra çok hızlı yapılmaya başlandı. Normalde bu büyüklükte yapılar 5-6 yılda ancak tamamlanıyor. Biz ise 3 yıl yerine 4’üncü yılımızda tamamlıyoruz” açıklamasını yaptı.

“Ayazağa’da fiyatlar 6 bin dolara gelir”
Ayazağa’da bölgesinin orman ve şehrin birleştiği yeni bir gelişme alanı olduğunu belirten Nurettin Eroğlu, “Bölgede 3-4 yıldır inşaat çalışmaları var. Yeni başlayan projelerin yapımı sürüyor. Bu projelerde yaşam başlayınca en fazla 5 yıl gibi bir sürede bölgede metrekareler 6 bin doları bulur” diye konuştu.

120 ay boyunca 3 bin 800 TL taksitle satıyor
Skyland İstanbul, yatırımcılarına özel 02 Kasım - 03 Aralık tarihleri arasında geçerli olacak bir kampanya yapıyor. Kampanyada 120 ay 3.800.-TL taksitli ve peşinatsız ödeme planı sunuyor. Eroğlu Gayrimenkul’ün son kampanyası yatırımcılara, iki ay sonra teslim aldıkları rezidanslar için 2019 yılında başlayan ödeme fırsatı tanıyor. 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor.

Leyla İlhan / Dünya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181