Tema İstanbul Bahçe tanıtıldı!
Mesa, Artaş, Kantur - Akdaş, Öztaş ortaklığı ile 1.5 milyon metrekare arazi üzerinde hayata geçirilen 3 milyar liralık Tema İstanbul projesinin ikinci etabı da satışa çıktı. 500 milyon liralık bir yatırımla "Tema İstanbul Bahçe" adıyla hayata geçen 2. etapta 363 konut yer alırken projede lansman dönemine özel dairelerin metrekaresi 5.200 liradan başlıyor.

2. etabın satışa çıkması nedeniyle yapılan basın toplantısında konuşan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2013'te satışa çıkardıkları 3 bin 531 konutluk Tema İstanbul'un ilk etabını 2 yılda teslim ettiklerini anlatarak, "İkinci etaptaki 363 dairenin 164 adeti ise şimdiden satıldı" dedi.

Projeye 2019da metro da gelecek
Projeye 2019'da metronun da geleceğini ifade eden Çetinsaya, projenin alt yapısı ve çevre yollarla bağlantısı için 100 milyon liradan fazla para harcadıklarını da kaydetti.

Toplam yatırım tutarı 3 milyar olan projede ellerinde 600 dönümlük bir arsa kaldığını belirten Çetinsaya, bu araziyi de 2020'den sonra planlayacaklarını açıkladı. Projede ayrıca 1 milyon metrekarelik alanın ise fuar alanı olarak planlandığını kaydeden Çetinsaya, "Ancak onu kimin yapacağı daha belli olmadı bilgisini verdi. Toplantıda konuşan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu'da hepsi teraslı, balkonlu olan Tema İstanbul Bahçe etabının en yükseği 11 katlı 10 bloktan oluştuğunu söyledi. Her katta iki dairenin olacağı proje ye daha önce TED Kolejini, yeni etapa ise Bahçeşehir Kolejini getirdiklerini aktaran Boysanoğlu, "Anasınıfı, ilkokul, ortaokul, teknoloji ve fen lisesi ile Bahçeşehir Koleji 2018-2019'da eğitim vermeye başlayacak" dedi.

Kantur Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise projeyi planlarken bir master plan ile yola çıktıklarını kaydederek, "Dünyadan birçok mimarlık ofisi ile görüşerek master planı hazırlayıp öyle ilerledik. 2 yılda bitirdiğimiz projenin yüzde 80'ini 90'ını da bu süre içinde satıldı. Şimdi projeye yeni bir okul yaptık. Okul yaptıkça satışlarımız da hızlı oluyor" dedi. Projenin mimarlığını üstlenen Taha Mimarlık Taha Haksever ise Tema İstanbul Bahçe etabının 52 dönümlük arazinin 11 dönümlük alanına yapıldığını kaydederek, "Geri kalan 41 dönümü ise yeşile ve çocuk oyun alanlarına ayrıldığı projede her daireye 2 araçlık otopark alanı verildi. Projenin genelinde ise 150 bin metrekareye yeşil alana ayırdık" diye konuştu.

150 milyon euroluk Tema World 2020'de açılacak
Projede 338 bin metrekarelik alanın ise Tema World Eğlence Parkı'na ayrıldığını söyleyen Süleyman Çetinsaya, "Eskiden daha çocuklar için bir eğlence alanı olarak düşündüğümüz Tema Park'ın içeriğini değiştirdik. 150 milyon euroluk yatırımla yapılacak Tema VVorld daha çok ailelere yönelik olacak. Su gösteri alanları, restoran gibi daha çok yetişkinlere özel alanlar olacak. Bölge için bir toplanma ve eğlence alanı olacak parka belki girişte çok cüzi bir bedel alacağız. Yılda 20 milyon ziyaretçinin hedeflendiği bu projeyi 2020 yılının bahar aylarında açmayı planlıyoruz. Başka bir zamanda parkın tanıtımını yapacağız" diye konuştu.

Teslimler 2019'da yapılacak
Tema istanbul Bahçe'de büyüklükleri 79 metrekare ile 216 metrekare arasında değişen 1+1,2+1.3+1 ve 4+1 olmak üzere 363 daire yer alıyor. Aile odaklı konut projesi özelliğiyle markalı konut sektöründe özel bir yer edinen Tema istanbul'un, ikinci konut etabında dairelerin teslimleri 30 Haziran 2019 olarak planlanıyor.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181