Balıkesir Çamlık Rekreasyon Alanı’na Bilim Merkezi kurulacak!
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yeralan ve inşa çalışmaları başlayan Çamlık Rekreasyon Alanı’na kurulacak olan Bilim Merkezi için Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile ön protokol imzalandı. TÜBİTAK ve Büyükşehir işbirliği ile yapılacak olan merkez için TÜBİTAK 20, Büyükşehir Belediyesi de 20 olmak üzere toplam 40 milyon liralık bütçe ayrıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir'de Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından imzalanan protokol ile Bilim Merkezi’nin Çamlık Rekreasyon Alanı ile birlikte faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

BALIKESİRLİLER BİLİM İLE BULUŞACAK
İnşası devam eden Çamlık Rekreasyon Alanı’nda faaliyete geçecek olan Bilim Merkezi ile farklı yaş gruplarından ve farklı birikime sahip bireyler bilimle buluşacak. Bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmeyi ve bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı amaçlayan; deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden Bilim Merkezi Balıkesirlilerin yeni cazibe alanı olacak. Bilim merkezinde ayrıca öğrencilerde interaktif eğitimler alacak. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181