Balıkesir'de roman vatandaşlar için Cengiz Topel Köprülü Kavşak Projesi başlıyor!
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gündoğan Mahallesi’ndeki Roman vatandaşların konut sorununun çözülmesi ile Cengiz Topel Köprülü Kavşak Projesi’ne başlanıyor. Yeni kavşak projesiyle Paşaalanı ve Atatürk Mahallesi ile Adliye, Yeni Devlet Hastanesi, Ordu Donatım ve üniversite birbirine bağlanacak. Yapılan kavşaklara Balıkesir’le özdeşlemiş kişilerin isimlerinin verileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir trafiği nefes alacak” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin kavşak düzenleme çalışmaları ise başladı.

BALIKESİR BÜYÜKLERİNİN ADLARI KAVŞAKLARDA YAŞAYACAK
Balıkesir şehiriçi trafik sorununun Büyükşehir Belediyesi’nin kavşak düzenleme çalışmaları ile çözüme kavuşacağını söyleyen Başkan Uğur şöyle konuştu: “30 Mart 2014’ten itibaren Büyükşehir olduktan sonra biz Balıkesir’in trafiğini rahatlatmak, Balıkesir’i vizyon bir şehir yapmak için projeleri bir bir hazırladık ve uygulamaya geçirdik. Kuvayi Milliye Kavşağı, arkasından 15 Temmuz Kavşağı ve şimdi eski Doğumevi’nin önünden Kocaseyit Kavşağı. İstiyoruz ki büyüklerimizi ve Balıkesir ile özdeşleşmiş insanlarımızı aynı zamanda kavşaklarımız ile tanıtalım. İnşallah valilik önüne yapacağımız kavşak düzenlemesine de Kurtdereli Mehmet Pehlivan Kavşağı adı vereceğiz.”

PAŞALANI VE BAHÇELİEVLER 500 METRE KÖPRÜ İLE BİRBİRİNE BAĞLANACAK
Cengiz Topel Caddesi kavşak düzenleme çalışmalarının başladığını ve projenin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Başkan Uğur, yeni proje ile Balıkesir’in iki yakasının bir araya geleceğini ifade etti. Paşalanı ve Atatürk Mahallelerinde oturan vatandaşların trafiğe girmeden Yeni Hastane, Adliye ve üniversiteye ulaşacağını ifade eden Başkan Uğur, “Cengiz Topel Caddesi, Balıkesir trafiğini Kuvayi Milliye Kavşağı’ndan Gala’nın önünden Roman vatandaşlarımızın evlerini yıktık. Yıktık derken 1990 yılında istimlâk edilmiş, yol geçecek ama herhangi bir belediye de bir değişiklik yapmamış. Biz Roman vatandaşlarımıza evlerini yaptık. Davul-zurnalar ile yıktık. Orası açıldı. Projeleri yaptırdık; Kuvayi Milliye Kavşağı’ndan başlayacak Roman vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin yıktığımız evlerin üzerinden, oradan da hemzemin geçit yani demiryolunun üzerinden geçerek Diş hastanesi, Savaştepe Caddesi’ne uzanacak. Yani Atatürk Mahallesi ve Paşaalanı’nda oturanlar, Yeni Devlet Hastanesi’ne, Adliye’ye ve askeriyeye, üniversiteye gitmek istediklerinde Vasıfçınar Caddesi’ni kullanmayacaklar. Hiç ışığa ve trafiğe yakalanmadan tamamen Kuvayi Milliye Kavşağı’nın önünden gidecekleri yere çıkacaklar. İhale yapıldı, bu kavşak 200 gün süresi var. İnşallah yılbaşına kadar açılışı yapılmış olacak. Balıkesir trafiği nefes alacak, Balıkesirliler yeni bir vizyon proje ile karşılaşacak. Orada 500 metrenin üzerinde yolun üzerinden geçtiği bir köprü olacak” diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181