Balıkesir Devlet Hastanesi Kavşağı hizmete açıldı!
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen kavşak düzenlemelerinin ikinci etabı olan Devlet Hastanesi kavşak düzenlemesi çalışmaları tamamlanarak araç trafiğine açıldı. Kent Estetiği Daire Başkanlığı'nın orta refüjdeki peyzaj düzenlemelerini bitirdiği kavşağa estetik bir görünüm kazandırıldı.

Daha önce yine Büyükşehir Belediyesi'nin Karayolları ile birlikte projelendirdiği İl Emniyet Müdürlüğü önünde dal-çık modelli ilk kavşak düzenlemesi yapılmış ve Kuva-yi Milliye Kavşağı adı verilerek hizmete açılmıştı. Bunun hemen ardından şehir merkezindeki ikinci kavşak düzenlemesinin çalışmalarına başlandı. Devlet Hastanesi kavşak düzenlemesi de kısa sürede büyük aşama kaydedildikten sonra geçtiğimiz hafta çalışmalar tamamlanarak araç trafiğine tamamen açıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kavşak düzenleme çalışmalarında 3. kısım olan Doğumevi Kavşağı çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Kısa bir süre önce Bakan Faruk Çelik, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından temeli atılan Doğumevi Kavşağı’nın 19 Mayıs 2017 tarihinde hizmete alınması planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şehiriçi trafiğini büyük ölçüde rahatlatıp, trafiğe nefes aldıracak bu kavşak düzenlemelerinin ikinci etabı olan Devlet Hastanesi kavşağının sürücülerin ve vatandaşların hizmetinde olduğunu belirterek tüm Balıkesir'e hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

KAVŞAĞIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Gençlik Spor Merkezi önünden başlayan kavşak düzenlemesinde; 700 metre uzunluğunda 2x2 Anayol (Bölünmüş yol), 800 metre uzunluğunda 2x1 bağlantı yolları (Tek yol) ve 143 metre uzunluğunda 2x1 Hastane bağlantı köprüsü (Tek yol) yapıldı. Bunun yanında yağmur suyu drenaj hatları, bordür, tretuvar, otokorkuluk, yaya korkuluğu, istinat duvarları, merdivenler ve peyzaj çevre düzenleme işleri tamamlandı. Gençlik Merkezi önünden başlayıp, Devlet Hastanesi’ne bağlantıyı sağlayacak üst geçit köprüsünde toplam 8 adet köprü ayağı (7 açıklık) mevcut. Köprü işleri içerisinde 10 metre uzunluğunda toplam 18 adet, (toplam 180 metre uzunluğunda) fore kazık bulunuyor. Toplam 42 adet öngerilmeli prefabrik kiriş bulunan köprü üzerindeki trafik akışı 2x1 (Tek yol) olacak şekilde sağlanıyor olup, platform genişliği 5,00 metre ve köprünün her iki tarafında yürüyüş yolları yapıldı. Anayol ile Kuva-yi Milliye Kavşağı istikametine ise 2x2 (Bölünmüş yol) olacak şekilde trafik akışı sağlanıyor. Anayoldaki platform genişliği 8,00 ila 10,00 metre arasında teşkil edilecek köprüde yolun her iki tarafında 2,00 metre genişliğinde yürüyüş yolları bulunuyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181