Balıkesir Emlak Zirvesi'nde buluştu!

Dünya üzerinde gerçekleşen sermaye akışının, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinin başında gelen “emlak” sektörüne nasıl etki edeceğinin ele alındığı "Balıkesir Emlak ve Gayrimenkul Zirvesi" Karesi AVM'de gerçekleşti.

Balıkesir iş dünyası ve inşaat sektörünün temsilcilerinin katıldığı organizasyona Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özcan olmak üzere çok sayıda bürokrat ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi katlırken zirvenin gündem oturumundaki konuşmacıları ise İstanbul Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, İzmir Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ve Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu oldu. 
Türkiye'nin en önemli ekonomistlerinden ve araştırmacılarından Dr. Ramazan Kurtoğlu'nun ana konuşmacı olduğu organizasyonda yeni dünya düzeninde para ve gayrimenkul kavramlarının birbirleri üzerindeki etkileri de masaya yatırıldı. Balıkesirlilerin büyük ilgi gösterdiği organizasyonun açılış konuşmasını yapan EmlakSayfasi.com.tr Kurucusu Utku Çalışkan, Güney Marmara'nın gözde kenti Balıkesir'de düzenlenen emlak zirvesinin hem gelecek adına hem de emlak sektörü adına atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi. 

KARESİ BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL YILMAZ, "BALIKESİR'İN YÜKSELİŞİ DEVAM EDECEK"
Emlak Zirvesi'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir'in değeri ve artan talepler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada;"Önceden İstanbul için taşı toprağı altın denirdi. Ancak geçen yıllar içerisinde Türkiye'de birçok şehir değerini arttırmayı başardı. Bu şehirlerin başında da Balıkesir geliyor. Yaptığımız çalışmalar ve projeler ile kentimizin değerini arttırmayı başardık. Bugün düzenlenen emlak zirvesi de kentimizin gösterdiği yükselişin bir göstergesidir" dedi.

EKONOMİST DR.RAMAZAN KURTOĞLU,"2017 ZOR GEÇECEK, ÖNLEMİNİZ ALIN"
Emlak Zirvesi'nin ana konuşmacısı olarak "Yeni dünya düzeninde para ve gayrimenkul ilişkisi" hakkında önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ramazan Kurtoğlu, Avrupa'da devam ekonomik krizin Türkiye'yi de etkilediğini ve 2017 yılının zor bir yıl olabileceğinin altını çizdi. Kurtoğlu yaptığı açıklamada;"Dolar üzerinden yapılan ekonomik baskılar her geçen arttırmaktadır. Bu yüzden de bizler bu oyunlara yenik düşmemek için her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Türkiye, geçmişten bugüne kadar gelen topraklarında söz sahibi olmuş yegane bir ülkedir. Bizi biz yapan en önemli değerimizde bu birliktelik duygumuzdur. Ekonomik olarak dalgalanmaların yaşandığı bir ortamda en güvenli iki yatırım aracı "altın ve gayrimenkul"dur. 

KURTOĞLU "YATIRIMDA ALTIN VE GAYRİMENKUL DIŞINDA GÜVENLİ BİR LİMAN YOKTUR"
Bir yıla kadar olan harcamaların yatırım olmadığını, minumum beş yıl ve üzeri bir harcamaların yatırım kapsamına girdiğini söyleyen Ekonomist ve Araştırmacı Doç.Dr. Ramazan Kurtoğlu, yatırım yapacakların öncelikli hedefinin "altın ve gayrimenkul" olması gerektiğini söyledi.
Döviz ve Borsa gibi kavramların ciddi bir uzmanlık gerektirdiğini ve bunun yanı sıra ciddi riskler taşıdığını söyleyen Kurtoğlu, altın ve gayrimenkul gibi yatırım araçlarının zaman içinde hiçbir zaman değer kaybı yaşamadığını ve gelir artışı bakımından da dünyadaki en güvenli liman olduğunu söyledi.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181