Balıkesir’in Yeni Karesi konut projesi tanıtıldı!
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut A.Ş. (BALTOK)’un Nisan ayında temellerini attığı inşasına başladığı 1334 konutluk dev projenin tanıtımı Avlu Balıkesir Sergi Salonu’nda yapıldı. İnşasına başlanan projenin tanıtım toplantısını Habertürk sunucusu Oylum Talu yaptı. Proje hakkında sinevizyon eşliğinden bilgiler veren Talu’nun ardından BALTOK Genel Müdürü Sercan Akkoç bir konuşma yaparak, yapılan çalışmaları ve planlanan projeleri anlattı.

Tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanı sıra, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve davetliler katıldı.

BALTOK TİCARET MERKEZİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI
BALTOK’un 2015 yılında kurulduğunu ifade eden Akkoç, şehirde çarpık kentleşmeyi önleyerek uygun fiyatlı konutlar üretmeyi hedeflediğini söyledi. Geliştirilen projelerden ilki olan Yeni karesi konutlarının temellerinin atıldığını, inşasının hızla ilerlediğini ifade eden Akkoç, “226 bin 258 metrekarelik inşa alanı. 46 bin metrekarelik peyzaj alanı ve 1334 konuttan oluşan Yeni Karesi alanı 300 milyon TL bedeli ile Balıkesir tarihinin en büyük konut projesi olmaktadır. Karesi konutlarının yanına inşa edilecek olan Büyükşehir Belediyesi hizmet binası bu bölgeye ayrı bir değer kazandıracaktır. Bundan dolayı hızla bir şekilde BALTOK Ticaret Merkezi çalışmalarına başladık. Bu ticaret alanında 84 bin metrekare ofis, 33 bin metrekare ticaret alanı, 3 bin metrekare otel, 2100 araç kapsiteli araç otoparkı bulunacaktır” diye konuştu.

LANSMANA ÖZEL YÜZDE 10 İNDİRİM
Akkoç’un ardından bilgilendirmelere devam eden Habertürk sunucusu Oylum Talu, konut fiyatları hakkında bilgiler verdi. lansmana özel 90 gün süre ile yüzde 10 indirimli konut satışlarının başladığını söyleyen Talu, “1+1 dairelerin 118 bin liradan, 2+1 dairelerimiz 190 bin liradan, 3+1 dairelerimiz 237 bin liradan, 4+1 dailerimiz ise 362 bin liradan başlayan fiyatlarımız ile dilediğimiz özelliklere sahip seçenekleri ile sizlerin beğenisine sunulmuş durumda” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR’İ 2023’TE 10. BÜYÜK EKONOMİ YAPMAK İSTİYORUZ”
Tanıtım toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da bir konuşma yaparak davetlilere hitap etti. Balıkesir’in hükümetin, devletin yaptığı altyapı yatırımları, bölünmüş yollar, havalimanları ve limanlar ile Ege ve Marmara’da önemli bir konuma geldiğini ifade eden Başkan Uğur, sanayicilerin de Balıkesir’de yerler aldığını hatırlattı. Balıkesir merkezin yanında ilçelerde de sanayicilerin talepleri olduğunu belirten Uğur, “Sanayi ile sağlanacak istihdam ve bu sanayi yerlerinde çalışacak olan beyaz yakalı insanlar, sosyal hayat, konut alanları, rekreasyon alanları, her şeyi ile bir Balıkesir istiyor. Biz Balıkesir’i geleceğe hazırlıyoruz. Bandırma’dan düşündüğümüz limandan, organize sanayi bölgesine kadar çok önemli yatırımlar var. Türkiye’nin hedefi 2023’te dünyanın onuncu büyük ekonomisi ise, biz de Balıkesir’i 2023’te Türkiye’nin en büyük ekonomisi yapmak istiyoruz. BALTOK da onlardan bir tanesi” şeklinde konuştu.

UĞUR: “BAŞLADIĞIMIZ PROJELERİ TEK TEK BİTİRİYORUZ”
Balıkesir’i çok merkezli bir yer yapmak istediklerini söyleyen Başkan Uğur, Balıkesir’in Yeni karesi, Avlu Balıkesir, Altıeylül ilçesindeki 10Burda AVM ve Yeni Şehir Hastanesi ile üç merkezli bir şehir istediklerini belirtti. Başlanan tüm projeleri tek tek bitirdiklerini kaydeden Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Avlu Balıkesir bitmek üzere. 45 gün içinde bitecek. Çamlık projemiz hızla devam ediyor. Buradan Çamlık’a teleferik ile çıkacağız. Teleferik ihalesi bir ay içerisinde yapılacak. Hepsinin talibi var. Bunları yaparken Yeni Karesi’de de çok modern, güvenli ve sağlam daireler inşa edeceğiz. 2019 yılından önce bu konutlar bitsin istiyoruz. Şu anda 3 tane banka BALTOK’un konutları için uygun faizli kredi verecek. 1+1 daireler için 190-200 bin lira isteyen var. Biz 118 bin liradan başlayan fiyatlarla bunları satacağız. Bu kalitede bir binayı, konutu bu fiyattan almanız Türkiye’nin hiçbir yerinde mümkün değil. BALTOK olarak Bandırma’da da yeraldık. Gömeç Port’u bir çok marinayı BALTOK ile inşa edeceğiz. Bugüne kadar hangi işi başladıysak bitirdik.”

Konuşmasının sonunda Balıkesirspor’un ekonomik sıkıntısı nedeniyle BALTOK üzerinden bir milyon lira bağışta bulunulduğunu açıkladı. Bundan sonra da kongresi ile Balıkesirspor’a sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Uğur, Balıkesirspor’u ehil insanlarla yöneterek, kurumsallaşmasını sağlayacaklarını belirtti.
Tanıtım toplantısı davetlilere proje hakkında bilgiler verilmesi ve lansman fırsatlarının anlatılması ardından sona erdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181