Bartın Dallıca TOKİ'de 424 konutun ihalesi yapıldı!
TOKİ, Bartın Merkez Dallıca Köyü’nde az katlı planda yöresel mimari çizgiyi yansıtan donatı alanlarıyla sosyal ihtiyaçları karşılayan özgün bir yerleşim alanı kuruyor.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde dar ve orta gelirli vatandaşlara dönük konut ve sosyal donatı projeleri inşa eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bartın Merkez Dallıca Köyü’nde yöresel mimarinin izlerini taşıyacak, mahalle kültürünü canlandıracak 424 konutluk projenin ihalesi yapıldı.

30 Temmuz 2019 Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında cami, ticaret merkezi ilkokul, altyapı ve çevre düzenlemesi işleri de yer alıyor.

424 konut ve 5 hizmetli dairesinden oluşan sosyal konut projesinde daire katları 3+1, 2+1 ve 1+1 planda tasarlanırken, binalar yatay mimari anlayışıyla zemin artı üç kat olarak yapılacak.

"İnsan öncelikli tasarım" prensibiyle planlanan projede, konut sakinlerinin etkileşim içinde olabileceği, açık havada keyifli vakit geçirebileceği peyzaj ve çevre düzenlemeleri yer alıyor. Projede ayrıca, sportif faaliyetlere ve sosyal ihtiyaçlara dönük alışveriş birimleri, ilkokul, cami ve oyun parkları yer alıyor.

Tüm yeni projelerinde yatay ve yerel mimari ile mahalle kültüründen ödün vermeden çalışmalarına devam eden TOKİ, ülke genelinde yürüttüğü tüm inşa faaliyetlerinde insan ve şehir ilişkisini gözeten bir yaklaşımı benimsiyor.

Bartın Dallıca projesi de TOKİ’nin yeni dönemde hayata geçirdiği mimari dokular ışığında tasarlandı. Projede; zemin kat seviyesinde taş kaplamalar ve dekoratif pencereler uygulandı.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181