1 derece sit alanına prefabrik ev yapılabilir mi?
Devlet tarafından koruma altına alınan 1 derece sit alanına prefabrik ev yapılabilir mi sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Sit alanları devlet tarafından koruma altına alınan ve bu alanlarda değişime izin verilmeyen bölgelerdir. Sit alanları 4 gruba ayrılır ve bu gruplar içerisinde derecelendirilir. İşte sit alanlarının grupları şu şekilde;
- Doğal sit alanları
- Arkeolojik sit alanları
- Kentsel sit alanları
- Tarihi sit alanları  

1 derece sit alanına prefabrik ev yapılabilir mi sorusunun detayları şu şekilde;
1. derece sit alanları arkeolojik ve doğal sit alanları içerisinde yer alır. 1. derece doğal sit alanları evrensel değere sahip ve ender bulunan alanlardır. 1. derece arkeolojik sit alanları ise bilimsel açıdan korunması önemli olan ve bilimsel çalışmalar için kullanılan alanlara denir. Bu 1. derece sit alanlarında bilimsel amaçlı kazı ve çalışmalar hariç hiçbir kazı veya çalışma yapılamaz. Aynen korunacak alanlardan olduğu için bu bölgelerde prefabrik ev yapılamaz.

1 derece sit alanına prefabrik ev yapılabilir mi sorusunun detaylarını sizler için derledik.  1 derece sit alanına ev yapılabilir mi ve 1 derece sit alanına inşaat yapılabilir mi sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Sit alanı ne demek sorusunun detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181