Ağustos 2021'de kira fiyatları en çok Karabük'te arttı!

Her ay düzenli olarak REIDIN tarafından hazırlanan Emlak Endeks Reidin: 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri Ağustos 2021 Ayı Sonuçları raporu yayınlandı. Rapor kapsamında Türkiye genelinde ikinci el konut fiyatlarının satılık ve kiralık fiyat değişimleri incelendi.

Konut kiraları en çok hangi ilde arttı?
Ağustos ayında Karabük'te metrekare başına konut kira değerleri %3.37 oranında nominal artış göstermiş ve Karabük kiraların en çok yükseldiği şehir olmuştur. Aynı dönem içerisinde Uşak'ta metrekare başına konut kira değerleri %2,52 oranında nominal azalmış ve Uşak kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

Rapora göre; Türkiye genelinde 81 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre 2.87%, geçen yılın aynı dönemine göre ise 23.22% nominal artış gösterdi.

81 ilin Ağustos 2012'den Ağustos 2021'e kadar satılık ve kiralık konut fiyat endeksini gösteren grafik şu şekilde;

81 ili baz alan Konut Fiyat Değişimleri ise şu şekilde;

Kiralık konut fiyat endeksi raporuna göre 81 ilde konut satış istatistikleri şu şekilde açıklandı;

Konut amortisman süresi Ağustos 2021 detayları şöyle;
Ağustos ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 21.5 yıl olarak ölçülmüş, konut yatırımı yıllık brüt getiri oranı ise 4.76% olarak kaydedildi.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181