Ahmet Berat Çonkar kimdir?
Ahmet Berat Çonkar, 13 Ağustos 1976'da Ankara'da doğdu. Baba adı İsmet, anne adı Leyla'dır. İşletmeci; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. ABD Miami Üniversitesinde İşletme yüksek lisansı yaptı. Aynı üniversiteden Uluslararası İşletme Yönetimi sertifikası aldı.

American Express firmasında çeşitli görevlerde bulundu. Ekonomi ve Dış Politika alanında Başbakan Danışmanı olarak görev yaptı. TBMM Başkanının Dışişleri Danışmanlığı görevini yürüttü.

24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Ahmet Berat Çonkar, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi, Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı olarak görev yaptı.

25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen Çonkar, Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı yaptı. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı, Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Türk-Rus Toplumsal Forumu Eşbaşkanlığı görevlerini yürütüyor.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde İspanyolca bilen Ahmet Berat Çonkar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Merve KURT / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181