Aile konut şerhi nasıl konur?
Aile konut şerhi nasıl konulur sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Aile konutu şerhi, aile konutunun eşlerden birinin haberi olmadan satılmasını önlemek için konulur.

Özellikle kadınları koruma altına almak için başlatılan aile konutu şerhi eskiden sadece mahkemeler tarafından konuluyordu. Artık konuta aile şerhi koymak kolaylaştı. Bizde sizler için aile konut şerhi nasıl konulur sorusunun cevabını nerledik.

Konut şerhi nasıl konur?
Konut şerhi, tapu kendisine ait olmayan eşe verilen önemli bir haktır ve bu hak sayesinde tapu eşinin üzerine olsa bile konut satışı yapılamaz. Aile konutuna şerh konulması eşlerden harhangi birinin Tapu Sicil Müdürlüğü’ne konutun aile konutu olduğuna daire evraklarla başvurması ile müdürlük tarafından konulur. Aile konutı şerhi koydurmak için hiçbir ücret talep edilmez. Konut şerhi evrakları sadece aile konutunun ikametgahı, evlilik cüzdanı, nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğraf ile başvuru kolaylıkla yapılır.

Aile konutu adından da anlaşıldığı gibi çiftlerin evlilikleri devam ettiği süre boyunca birlikte yaşadıkları yere denir. Konut şehri diğer bir değişle aile konut şerhi eşlerden herhangi birinin rızası olmadan veya habersiz bir şekilde 3. bir kinseye satılmaması için taraflardan biri tarafından konur. Bir konutun aile konutu olması için evlilik öncesinde veya evli iken alınmış olması birşeyi değiştirmez. Hatta konutun paylı mülkiyete sahip olması ya da tapuda arsa olarak görünmesi bile aile şerhi koymak için bir engel teşkil etmez.

Aile konut şerhi nasıl konulur sorusu ile ilgili gelişmeleri ve habelreri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181