Aile konutu şerhi nasıl kaldırılır?
Eşlerden birinin haberi olmadan satılmasını önlemek için konulan aile konutu şerhi nasıl kaldırılır sorusunun cevabını sizler için araştırdık. 

Aile konutu şerhi nasıl kaldırılır sorusunun cevabı şu şekilde;
Aile konutu elilik sona erdiği taktirde aile konutu olmaktan çıkıyor. Aile konutu şerhi iptalinin gerçekleştirilmesi için mahkemeye başvuruluyor. Peki aile konutu şerhi için iptali nasıl gerçekleştirilir? İşte cevabı...

- Aile konutu şerhi malik olmayan eşin talebi sonucunda konulmuş ise yine malik olmayan eşin talebiyle sonucunda,
- Şerh her iki eşinde talebiyle konulmuş ise her ikisinin veya lehine şerh verilenin talebi ile,
- Eşlerin birlikte sahip olduğu hisseli taşınmaz mallarda şerh eşlerden birinin talebi ile konulduysa eşlerin ikisinin veya lehine şerh verilenin talep etmesiyle,
- Taşınmaza sahip olan eşin talebi ile şerh konulduysa sahip olmayan eşin de talep ya da muvafakati ile,
- Eşlerden birinin ölümü ile sağ kalan eşin tek yanlı talebi sonucunda,
- Aile konutu şerhinin terkinine ilişkin mahkeme kararının ibrazı sonucunda,
- Kesin olarak gerçekleşen boşanma veya evliliğin iptalinin kanıtlandığı taktirde taşınmaz sahibi olan eşin tek taraflı talep etmesiyle,
- Yeni bir aile konutu alındığı ve o taşınmaza aile konutu şerhi işlendiğinin kanıtlanması durumunda taşınmaz sahibi olan eşin talebiyle kaldırılabiliyor.

Konut şerhi, tapu kendisine ait olmayan eşe verilen önemli bir haktır ve bu hak sayesinde tapu eşinin üzerine olsa bile konut satışı yapılamaz. Özellikle kadınları koruma altına almak için başlatılan aile konutu şerhi eskiden sadece mahkemeler tarafından konuluyordu.

Aile konutu şerhi nasıl kaldırılır sorusunun cevabını sizler için derledik. Aile konutu şerhi ne zaman kalkar ile ilgili gelişmeleri ve habelreri sitemizden takip edebilirsiniz.

Aile konutu şerhi nasıl kanulur? Tıklayınız.
Aile konutu şerhi için gerekli evraklar nelerdir? Tıklayınız.
Aile konutu şerhi dilekçe örneği için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem konus 5 yıl önce

Ben esimle bosandim fakat dava şuan yargitayda.Boşanmadan önce Oturdumuz ve Esim üzerine kayitli daireye Aile Şerh karari koydurdum.Suan Apartmanda bulunan 13.daire imar affindan Yararlanmak icin tapu gitmisler. TAPU DAIRESI ESIM UZERINE DAIREDE SERH KARARI OLDUGU ICIN.KAT MULKIYETI VERMIYORMUS BANA KARARI KALDIR DIYORLAR.KALDIRIRSAM HAKLARIM KAYIP OLURMU.CUNKU HERKES ADINA YENI DAIRE CIKACAK BENIM HAKKIMDA ESKI DAIREDE OLDUGU ICIN KAYIP OLURMU.

banner182

banner181