Akıllı bina nedir?
Kişiler tarafından merak edilen akıllı bina nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. Peki akıllı bina ne demek ? İşte yanıtı...

Akıllı bina nedir ?
Son dönemlerde yeni binalarda kullanılan akıllı bina sistemleri vatandaşlara birçok kolaylık sağlıyor. Konutların haricinde işyerlerinde de kullanılan akıllı bina sistemleri az enerji kullanımı sağladığı için maliyetlerinde düşmesini fayda sağlıyor.  Birçok avantaja sahip olan akıllı bina sistemleri çeşitli teknolojik sistemlerden bir araya geliyor. 

Peki akıllı bina otomasyonu nedir ?
Öncelikle akıllı bina sistemine sahip olan binalarda en düşük enerji tüketimi sağlayan sistemler kullanılır. Örneğin aydınlık havalarda aydınlatma sistemlerinin nasıl çalışacağı yada havanın durumuna göre ısıtma sistemlerinin nasıl çalışması gerektiği bilinir ve enerji verimliliği sağlanır. Akıllı binalarda en az maliyete sahip olan iletişim sistemi seçilir. Yani binanın görevlisi ile bina kullanıcılarının haberleşebilmesi için telefon, telsiz, videotex, wifi, e-mail, tele konferans gibi sistemlerden uygun olanı seçilir.

Ayrıca binanın güvenliği açısından ise akıllı binalardaki güvenlik sistemlerinde parmak, kart kontrol, ses yada iris tanıma ile kişi tanıma, tehlike anında öngörülen kapı sistemleri gibi birçok seçenek beraber kullanılır.

Akıllı bina sistemlerinde öncelik düşük enerji tüketimi olduğu için kullanan vatandaşların istekleri doğrultusunda gerekenler yapılıyor. 4 temel sistem üzerinde değerlendirilen akıllı bina sistemlerinin önceliği enerji tasarrufu yaparak ekonomik yönden beklentileri karşılamasıdır.

Akıllı bina nedir ve akıllı ev ne demek sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181