Amortisman süresi nedir?
Yatırım yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında gayrimenkul yer alıyor. Gayrimenkul ister yatırım için alınsın ister oturmak için, yatırımcının yada ev sahibinin ilk merak ettiği konu, alınan konutun kendi fiyatını ne kadar süre sonra karşılayacağı yani amortisman süresi oluyor. Peki amortisman süresi nedir, amortisman süresinin kısa olması mı önemlidir? Amortisman süresini ve konunun detaylarını sizin için araştırdık...

Amortisman süresi bir taşınmazın belli bir süre sonra kendi fiyatını elde etmesidir. Yani yapılan yatırım kaç yıl sonra kendi fiyatını çıkarıyorsa buna amortisman süresi denir. Konutta amortisman süresi ne kadar kısa olursa yatırım da o kadar karlı olur.

Amortisman süresi bir taşınmaza yatırım yapılırken öncelikli olarak bakılan konular arasında karşımıza çıkıyor. İşte bu sebeple gayrimenkul yatırımının en önemli kıstasları arasında yer alan amortisman süresinin kısa olması yatırımı cazip kılar. Yani bir anlamda amortisman süresi kısa olan yatırımlar doğru yapılmış olarak kabul edilebilir.

Amortisman süresi nasıl hesaplanır? Amortisman süresi en kısa iller hangileri? tıklayınız

​Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181