Ankara'da satılık konut fiyatları son 6 ayda yüzde 2 arttı!
Türkiye’nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, ülke genelindeki verilerden derlediği Ağustos 2018 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi* verilerine göre satılık konutların fiyatları Ağustos ayında da yükselmeye devam etti.

Açıklanan verilere göre satılık konut fiyatlarında İstanbul %10 artışla 5 büyük il içerisinde son 6 ayda en fazla yükselişin yaşandığı şehir oldu. İstanbul’u %4 ile İzmir, %2 ile Ankara ve Bursa takip etti.

Ankara’da konut piyasası stabil görünümde
Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Ankara’da satılık konut fiyatları son 6 ayda yüzde 2 artarak Ağustos ayında 1.833 TL/metrekare ortalamasına ulaştı. Ankara’da Mart-Ağustos arası altı aylık ortalama fiyat ise metrekare başına 1.808 TL oldu.

Son 6 ayda satılık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe Gölbaşı oldu (%11). Yenimahalle geçtiğimiz ayın Emlak Endeksi’nde Ankara’da en çok artış gösteren ilçeydi. Mart-Ağustos ayları arasında fiyatı en çok düşen ilçe ise Elmadağ (%-16) oldu.

Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi’ne göre Ankara’daki kiralık konut fiyatları %1’lik artış gösterdi. Ağustos 2018 itibariyle Ankara genelinde kiralık konutların 6 aylık ortalama metrekare fiyatının 9,15 TL olduğu görüldü.

Haymana ve Pursaklar ilçelerindeki kiralıklarda yukarı yönlü hareketlenme gözlemlendi. Haymana %9, Pursaklar’daki kiralık konut fiyatları ise %5 artış gösterdi. Altındağ ve Gölbaşı’nda ise kiralık fiyatları sabit kaldı. Ankara genelinde amortisman süresi 18 yıl civarında gerçekleşti.

SON 6 AYDA ANKARA’DA SATILIK KONUT FİYATLARI
En çok artan ilçeler En çok düşen ilçeler En kısa amortisman süresi
Gölbaşı 11% Elmadağ -16% Çubuk 14 yıl
Çankaya 7% - - Altındağ 16 yıl
Çubuk 6% - - Etimesgut 20 yıl

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181