Ankara konut aidatları ne kadar?
REIDIN’in tarafından hazırlanan 2018 yılı Konut Projeleri Aidat Değerleri Raporu verilerine göre Ankara'nın ortalama aidat tutarı metrekare bazında 2,41 TL. Ankara'da da; diğer büyükşehirlerdeki gibi aidat ortalamalarının ilçeler arasında büyük farklarla ortalama değerlere oturduğu gözleniyor. 

Şöyle ki; Ankara'nın en yüksek aidatlı markalı projesi 15,17 TL/metrekare ile Çankaya'da yer alırken, en düşük aidat ortalamasına sahip projesi ise 0,42 TL/metrekare ile Sincan'da yer alıyor.



Ankaranın en yüksek aidatı Çankaya'da!
Metrekare bazında 15,17 TL aidat ortalaması ile Ankara'nın en yüksek aidat ödeyen ilçesi Çankaya.  Çankaya'yı takip eden ilçeler ise şu şekilde; Gölbaşı, Keçiören, Yenimahalle. Yenimahalle'de  1,65 TL/metrekare aidat ortalaması bulunuyor.



Kira ortalaması en yüksek olan ilçe de Çankaya!
Ankara'da kira ortalamalarının en yüksek olduğu ilçede; en yüksek konut aidatı ortalamasına sahip olan Çankaya olarak belirlendi. Çankaya'yı kira ortalamalarında Gölbaşı, Yenimahalle, Etimesgut ve Altındağ takip ediyor.



Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181