Antalya'da son 6 ayda satılık konut fiyatları en çok artan ilçe Aksu oldu!
Konut piyasasındaki hareketlilik Ağustos ayında da hız kesmeden devam etti. Kiralık konut fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü ivmelenme İzmir ve Ankara’da dikkat çekerken satılık konut fiyatlarında da hareketlilik gözlendi.İstanbul genelinde son 6 ay içerisinde satılık konutlarda %10 artış görüldü. İstanbul’da Beşiktaş ve Eyüp yine en çok artış yaşayan ilçeler olurken Ankara’da Gölbaşı satılık konutlarda %11 artışla öne çıktı. Satılık konutlarda ise Antalya’da Aksu, İzmir’de Dikili ve Foça’da metrekare fiyatlarında artış yaşandı.

Antalya’da Aksu yükselişine devam ediyor
Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi’nin açıkladığı verilere göre Antalya’da son 6 ayda satılık konutlarda fiyatı en çok artan ilçeler %21 ile Aksu ve %14 ile Korkuteli ve Kaş oldu. Gazipaşa, Serik ve Finike ise Antalya’da fiyatların gerilediği ilçeler oldu. Antalya’nın ortalama amortisman süresi ise 20 yıl olarak hesaplandı.

Kiralık konutlar açısından bakıldığında Korkuteli, Kumluca ve Alanya ilçelerinde fiyatların yükselmekte olduğu görüldü. Yaz ayları ile birlikte kiralık fiyatlarının %4 yükseliş gösterdiği Antalya’da kiralık konutlarda 6 aylık ortalama metrekare fiyatı 10,35 TL olarak hesaplandı.

SON 6 AYDA ANTALYA’DA SATILIK KONUT FİYATLARI
En çok artan ilçeler En çok düşen ilçeler En kısa amortisman süresi
Aksu 21% Serik -24% Manavgat 17 yıl
Kaş 14% Gazipaşa -18% Aksu 19 yıl
Korkuteli 14% Finike -9% Muratpaşa 20 yıl

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selçuk 5 yıl önce

Yetersiz bilgi

banner182

banner181